3 tips til frisk naturluft i midtbyen

Som aarhusianer kender du uden tvivl til midtbyens larm, stress og jag. Storbyens puls og hektiske liv har uden tvivl sin charme, men af og til kan man som byboer godt have brug for at komme lidt væk og koble fra i den frie natur.

Men hvordan kommer du ud og mærker naturen på egen krop, når du bor midt i Smilets by? Vi har samlet tre gode tips til, hvordan du kan nyde godt af den friske luft, selvom din lejlighed er placeret blandt bilos og støj.

Tag en tur i parken eller skoven – det giver fornyet energi

Aarhus er en vaskeægte storby med trafik- såvel som menneskemylder. Men trods dette har du faktisk rigtig gode muligheder for at komme i kontakt med naturen. Byen gemmer nemlig på en lang række små naturperler i form af grønne områder, som vedligeholdes netop til glæde for byboerne.

Du skal eksempelvis ikke cykle, gå eller køre ret langt for at tage familien eller vennerne med på en tur i skoven. Eksempelvis skønne Riis Skov eller smukke Marselisborg Skov. Hvis du har børn, kan I tage en tur i Dyrehaven på udflugt med mulighed for at se et blomstrende dyreliv.

Skal du og vennerne være sammen til lidt god hygge, kan det ligeledes være en oplagt løsning at tage omkring en af de mange skønne parkområder i Aarhus. Hvad med en tur i Botanisk Have, Universitetsparken eller Mindeparken? Her er der store, grønne arealer, som er perfekte til grill, leg og hyggelige stunder.

Mosgaard Museum – en historisk naturoplevelse

En anden god mulighed for at opleve den friske natur er at tage turen til Moesgaard Museum. Selve museet byder på massevis af spændende kultur, historie og aktivitet. Men derudover tilbyder området naturskønne omgivelser i særklasse.

Dette er en oplagt dagsudflugt for hele familien såvel som dig og din partner – væk fra storbyens larm. Både for de natur- og de historieinteresserede.

Få morgenkaffen udenfor – med en altan til lejligheden

En tredje og lidt mere alternativ løsningmulighed er at udnytte lejlighedens eksisterende altan noget mere eller investere i en altan. Selvom du er bosiddende i Aarhus centrum, vil du i de fleste tilfælde kunne nyde morgen- eller aftenkaffen på altanen i fred og ro.

Har din lejlighed ikke altan, er det efterhånden blevet meget almindelig og populær praksis at udbygge med en altan. Dette afhænger selvfølgelig af de konkrete ejerforhold i din opgang eller lejlighedskomplekset. Der er eksempelvis forskel på dine muligheder og rettigheder i forhold til bygge af altan i andelsforening og ejerforening.

Uanset hvad kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for en altan til din lejlighed, hvis du gerne vil kunne indsnuse den friske luft fra moder natur.