Aros Kunstmuseum

Inde midt i Aarhus finder du byens kunstmuseum, Aros. På toppen af Aros finder du en regnbue, som du kan se verden igennem, og så byder Aros på meget andet end bare kunst. I denne artikel vil du få alle de informationer, som du måtte have brug for om Aros Kunstmuseum. Du kan finde noget om alt det praktisk. Det indebærer priser og åbningstider på Aros Kunstmuseum, og så finder du også informationer om udstillinger, oplevelser og muligheder for større forsamlinger.

Aros Kunstmuseum er et af Nordeuropas største kunstmuseer. Aros har omkring én million besøgende hvert eneste år, og de har en ambition om af blive ét af de 10 mest væsentlige kunstmuseer i Verden. Aros har både faste udstillinger og særudstillinger. Der er fire etager, der er til særudstillinger, og så har Aros Triennial fået en etage for sig. Dette projekt løb af stablen i 2017, hvor formidlingscentret Aros Public får lov til at udstille og udvide museets omfang af kunst og kultur.

 

Transport og beliggenhed

Aros er beliggende i kort afstand til Aarhus Hovedbanegård. Aros ligger lige ved bymidten i Aarhus, og du kan derfor nemt komme til og fra, hvad end du kommer til Hovedbanegården, fra midtbyen eller fra busstationen. Fra Hovedbanegården er der cirka 10 minutter til Aros på gåben, og det samme fra både midtby og busstation. Derfor kommer du nemt til og fra Aros i Aarhus. Du kan nemt tage toget eller bussen ind til byen fra de nærliggende byer, og du kan også tage bussen fra København, Odense eller Aalborg og til Aros.

Er du i bil, så er der en række parkeringspladser til Aros. Dem finder du på bagsiden af Aros Kunstmuseum, og her finder du 79 parkeringspladser. Indkørsel til Aros’ parkeringsplads finder du ved det store kongrescenter med navnet Scandinavian Center Aarhus. Alle pladserne ved Aros kræver en parkeringsbillet, som du kan købe i automaterne ved disse parkeringspladser. Billetter fra Musikhusets parkeringszone virker ikke til Aros’ parkeringspladser.

 

Priser og åbningstider

Et besøg på Aros behøver ikke koste en formue, og det gør det sandelig heller ikke. For en voksenbillet på Aros er prisen 135 kr., og unge under 31 får dem til 105 kr samt studerende. Er du under 18, så kan du gå gratis ind og se alle de smukke udstillinger. Større grupper på over 20 personer skal slippe med 115 kr. pr. mand.

Vil du gerne have muligheden for at komme forbi Aros når det passer dig, så skal du købe dig et årskort. På den måde kan du besøge Aros 365 dage på et år, og så sparer du en her masse penge. Du kan endda tager en ledsager med ganske gratis. Aros tilbyder et årskort til 490 kr. for et helt år, og er du pensionist eller studerende slipper du med 410 kr. for et helt år.

Der følger en række fordele med et årskort hos Aros udover en gratis ledsager. Du får eksklusive invitationer til medlemsarrangementer og gratis Art Hour foredrag den første onsdag i hver måned. Aros giver dig selvfølgelig også 10% på varerne i Aros Shoppen og på regningen i Caféen. Du får 25% på egne bogudgivelser og hele 15% ved et besøg i den Jyske Opera.

 

Oplevelser på museet

Aros rummer et væld af oplevelser, og du kan altid læse om faste udstillinger og særudstillinger på aros.dk. Her finder du også en liste over de forskellige arrangementer, som der vil være i løbet af 2019 på Aros Kunstmuseum. Aros har nemlig mange særudstillinger på de mange etager, og derfor er der altid en udstilling for dig.

Aros tager også hånd om børnene med deres mange aktiviteter. Tager du børnene med på Aros, så kan de deltage i kreative workshops og komme med på en Aros familietur. Denne familietur inkluderer en guidet dur igennem museet på anden vis end de traditionelle rundvisninger. Børnene vil blive udfordret af det søde personale på Aros, og der er plads til leg og kreativitet.

Du kan også holde børnefødselsdagen på Aros, hvor der bliver muligheden for at slippe kreativiteten og fantasien løs. Kombiner fødselsdag om rundvisning for børnene på museet, hvor de vil blive udfordret samtidig med, at de nyder hinandens selskab.

Vil du selv på en rundvisning på Aros, så kan du også det. Hver søndag er der udstillingsintroduktion kl 15 og 15:30 på Aros. Her bliver de nyeste udstillinger introduceret, så du kan få et unikt indblik i udstillingens formål og historie. Specielt for Aros kan du inden dit besøg, eller under dit besøg, få en virtuel rundtur. Du kan via aros.dk finde frem til denne rundtur, så du kan se, hvad der ligger hvor på det store museum.

 

For virksomheder og større forsamlinger

Aros har selvfølgelig også tænkt på dig og din virksomhed, og derfor er der gode muligheder for at gøre brug af det smukke kunstmuseum. Du kan afholde konferencer og møder på Aros, hvor restauranten på Aros sørger for forplejning og en ekstraordinær gastronomisk oplevelse. Du kan få kunsten med ind som en del af programmet, hvor en rundvisning koster fra 750 kr. for en time. Her kan der maksimalt være 25 mennesker med pr. rundvisning på Aros.

Du kan også blive medlem af Aros Art Club, som er et erhvervsnetværk med mere end 180 virksomheder. Som medlem af Aros Art Club vil du mødes med alle andre plus ledsagere fire gange årligt til middag og introduktion til de forskellige udstillinger. Her kan du nemt dyrke dit netværk og skabe nye kontakter i Aros’ spændende miljø. Som medlem af Aros

Art Club følger der også flere fordele, udover muligheden for at opbygge et helt særligt erhvervsnetværk med direktører og andre i prestigefyldte stillinger. Du får selvfølgelig fri entré for dit personale til Aros Kunstmuseum, og så får du Hospitality fordele. Du kan også gratis leje lokaler på Aros Kunstmuseum, som kun er for dig og din virksomhed.

Muligheden for at leje lokaler er noget, som alle virksomheder og private kan benytte sig af, lige meget om du er Aros Art Club medlem. Den eneste forskel er, at det koster dig penge, hvis du ikke er medlem. Aros vil meget gerne stå for at arrangere din middag for virksomheden eller en julefrokost. I en ren arkitektonisk perle får du lov til at nyde middag, vinsmagning, modeshows eller dit bryllup. Aros hjælper med opsætning og arrangement, samt står for at lave maden. Kontakt Aros via aros.dk og hør mere om de muligheder, som du har.