Den Gamle By

Skal du en tur i Den Gamle By i Aarhus, så har vi al den information, som du behøver, lige her. I denne artikel vil du få alle praktiske informationer som priser, åbningstider og parkeringsmuligheder ved Den Gamle By. Du vil også kunne læse mere om de unikke oplevelser, som Den Gamle By byder på. Og så informationer til større grupper eller skoleklasser.

Den Gamle By i Aarhus ligger centralt placeret i forhold til Aarhus midtby og andre attraktioner som det store kunstmuseum, Aros. Den Gamle By er et statsanerkendt og landsdækkende kulturhistorisk museum, hvor du kan opleve den danske historie. Det Gamle By rummer forskellige boliger fra forskellige tidsaldre, og boligerne er fundet landet over. Disse bygninger er blevet flyttet fra deres oprindelige sted og til Den Gamle By i Aarhus. Her finder du bygninger, der er flere hundrede år gamle, og du finder også kollektiver fra 70’erne.

 

Priser og åbningstider

Den Gamle By byder på mange anledninger til at tage et smut forbi, og især ved særlige højtider rummer Den Gamle By en helt særlig stemning. Besøger du Den Gamle By mellem d. 1. januar og 31. marts, så koster det dig 110 kr. som voksen og 55 kr. som studerende. Børn mellem 0-17 år er gratis. I perioden 1. april til 31. december koster en entrébillet 135 kr., og for studerende koster det 70 kr.

Tager du afsted som en gruppe, så er det også billigere at komme i Den Gamle By. Her koster det nemlig kun 90 kr. og 110 kr. pr. mand, alt afhængig af, hvilken periode du besøger Den Gamle By på. Grupperne skal være på minimum 20 personer, for at dette tilbud gælder.

Den Gamle By har åbent 365 dage om året, og alt afhængig af sæson, så ændrer åbningstiderne sig. På dengamleby.dk kan du holde dig opdateret på åbningstiderne i de forskellige perioder. Den Gamle By holder selvfølgelig åbent hele julen også, hvor museet holder længere åbent på bestemte dage. Du kan også besøge Den Gamle By d. 24. december fra 10.15 og det samme gælder for d. 31. december.

 

Transport og parkering

Skal du besøge Den Gamle By i Aarhus, så er der ikke lang vej fra banegården i Aarhus. Vil du gå fra banegården til Den Gamle By, så tager det dig cirka 20 minutter. Du kan også nemt springe på en bybus, der går lige dertil. Kommer du fra Aarhus midtby, så tager det kun 10-15 minutter at gå fra byen og til Den Gamle By, der ligger placeret i forlængelse af Botanisk Have.

Vælger du at tage bilen til Den Gamle By, så er der mulighed for at parkere. Der er otte parkeringszoner:

  • P1 som rummer 100 gratis parkeringspladser. Du finder disse langs Eugen Warming Vej, der ligger lige ved Den Gamle By. Der er tidsbegrænsning på 5 timer. Du finder også to handicap-pladser ved hovedindgangen til Den Gamle By.
  • P2, som rummer 120 gratis parkeringspladser. Disse pladser finder du i Botanisk Have, der ligger ved Den Gamle By. Indkørslen til P2 finder du ved Peter Holms Vej, der er en sidegade til Hjortensgade/Langelandsgade. Her er der også tidsbegrænsning på 5 timer. Du finder også 4 handicap-pladser her.
  • P3, som er et parkeringshus med 710 parkeringspladser lige ved De Gamle By. Dette parkeringshus finder du på Ceres Allé 2. Du får 15% rabat på din parkering her.
  • P4, som er 80 parkeringspladser i P-hus ved Prismet. Dette er også betalingsparkering, men er gratis i weekenden. Prismet ligger lige overfor Den Gamle By.
  • P5 med 150 betalingspladser i P-hus ved Friske på Daugbjergvej 22.
  • P6 med 450 betalingspladser ved Amtssygehuset, Viborgvej.
  • P7 som er betalingspladser ved Godsbanen på Skovgaardsgade 3. Her er der cirka 10 minutter til Den Gamle By.
  • P8 med hele 2.300 betalingspladser i P-hus ved Scandinavian Congress Center ved Margrethepladsen. Her er der cirka 10 minutter til Den Gamle By.

I sommerhalvåret vil der være rift om de gratis parkeringspladser ved Den Gamle By, og derfor kan det godt tage noget tid at finde en gratis plads. Husk altid at sætte p-skiven.

 

Oplevelser i Den Gamle By

I Den Gamle By kan du få nogle helt unikke oplevelser, der måske kan vække gamle minder hos dig. Du får lov til at gå en tur igennem tiden i Den Gamle By, hvor vi starter tilbage fra før 1900-tallet og bevæger os opad tidsmæssigt. Oplev de moderne tider i 1927, hvor byen bliver moderne med reklamer, telefontråde og meget andet. Den Gamle By byder også inden for i 1960’erne og 1970’erne, som var velfærdssamfundets storhedstid. Her møder du de velkendte kollektiver, tunge tekstiler og farvede vægge.

Den Gamle By har også en helt ekstraordinær udstilling under jorden, som er den første udstilling nogensinde, der fortæller om Aarhus’ historie. Denne historie strækker sig fra vikingetiden og til nutiden. Denne tidsrejse i Den Gamle By er en helt særlig attraktion, og du kan bevæge dig rundt i den permanente udstilling på hele 800 kvadratmeter. Denne udstilling blev åbnet i 2017 i Den Gamle By og er det største hidtil.

Få også lov til at opleve den helt rigtige stemning med levende mennesker fra tidsaldrene i Den Gamle By. Det levende museum byder på mennesker, der forestilles at skulle leve i en anden tidsalder. Deres tøj, arbejdstitler og håndarbejde afspejler deres tid, og du kan få lov til at opleve f.eks. 1900-tallet på ny.

 

 Muligheder for grupper

Den Gamle By byder selvfølgelig på nogle gode rundvisninger, så du kan få det hele med. I en Gamle By kan du få en rundvisning for en gruppe på minimum 20 personer, og den varer cirka en time. Den Gamle By har sørget for forskellige temaer, hvoraf det ene skal vælges. Det er også muligt at komme på byvandring i Aarhus gader, hvor personale fra Den Gamle By vil vise jer rundt og fortælle om byens historie.

Det er også muligt at afholde private selskaber i Den Gamle By og det samme gælder for erhvervsarrangementer. Du kan nemlig leje forskellige lokaler i Den Gamle by til f.eks. et bryllup eller konfirmation. Den Gamle By hjælper selvfølgelig gerne med at skabe en god gastronomisk oplevelse, så du ikke skal bestille noget udefra.

 

Børn og unge

For børn og unge er der også rig mulighed for er lærerigt miljø i Den Gamle By. Hele året rundt tilbyder Den Gamle By undervisningsforløb til forskellige klassetrin, og dette står Den Gamle Bys egen undervisningsafdeling for. Det er også muligt for fritidsklubber og dagsinstitutioner at få disse oplevelser i Den Gamle By. En helt unik oplevelse for skoleelever er at opleve en skoledag fra 1864 i Den Gamle By. Her vil eleverne skulle være med i et dagslangt rollespil, hvor de bliver undervist i gamle omgivelser. Der er også særlige undervisningsforløb op til jul.

Der vil altid være undervisningsmateriale til de forskellige forløb i Den Gamle By. Dette undervisningsmateriale ligger frit tilgængeligt på dengamleby.dk, og det kan du frit benytte dig af inden besøget. På den måde kan du forberede eleverne bedst muligt på jeres besøg i Den Gamle By i Aarhus.

Der er også tilbud for børn og unge med særlige behov, dilemmabaseret formidling samt andre uddannelsesforløb. Alle forløb er særligt designede til specifikke målgrupper, og Den Gamle By har lagt meget tid og energi i disse. Derfor er du sikret undervisning af høj kvalitet, der bringer børnene ud fra klasselokalerne og til Den Gamle By.