Derfor skal du tage en uddannelse som maskinmester

Hvis du elsker at løse praktiske problemer, og hvis du gerne vil skabe en tilværelse med et job, hvor tekniske og praktiske udfordringer er en del af din dagligdag, skal du overveje at tage en maskinmesteruddannelse på maskinmesterskolen i Aarhus.

Som maskinmester vil du komme til at møde nogle af de mange udfordringer, som danske og udenlandske virksomheder hver dag møder i den daglige produktion. Du vil blive en helt central brik i en virksomheds proces med at overkomme disse udfordringer og finde smarte løsninger på de problemer, som opstår hos alle virksomheder, der har med produktion at gøre.

Hvad består maskinmesteruddannelsen af?

En maskinmesteruddannelse består af både teoretiske og praktiske fag, og du vil blive undervist i kombination mellem de to. Derudover er gruppearbejde en helt central del af uddannelsen, hvilket både vil sikre et godt og tæt kammeratskab til de andre elever på uddannelsen, mens det på samme tid vil give dig værdifulde evner til at arbejde i grupper og på hold.

Som færdiguddannet maskinmester vil du nemlig typisk komme til at arbejde på hold med andre medarbejdere, hvorfor gode kommunikations- og samarbejdsevner er helt afgørende i dagligdagen. Af samme grund efterspørger virksomheder også maskinmestre, som formår at arbejde på hold, og derfor vil undervisningen på maskinmesteruddannelsen også bestå meget af gruppearbejde.

I grupperne vil i sammen blive sat til at løse tekniske udfordringer, som de kunne se ud i en virkelig dansk virksomhed. Derfor er arbejdet på maskinmesteruddannelsen meget virkelighedsnært, hvilket er med til at gøre uddannelsen mere spændende og mere livlig.

Når du ikke arbejder i grupper med dine medstuderende, vil du modtage holdundervisninger inden for forskellige fag. Du vil bl.a. blive undervist i tekniske fag som:

  • Elektronik
  • Mekanik
  • Procesanalyse
  • Automation

Du vil dog også blive undervist i mere teoretiske fag, der kan klæde dig på til nogle af de andre aspekter, et liv som maskinmester indeholder. Som maskinmester vil du typisk blive tildelt en hel del ansvar, mens du i mange tilfælde også vil komme til at stå i spidsen for et hold af medarbejdere. Derfor vil du også modtage undervisning i fag som sikkerhed, ledelse og økonomi.

En fremtid med mange muligheder

Du skal søge ind på maskinmesteruddannelsen, hvis du gerne vil have en fremtid fyldt med spændene muligheder. Som nyuddannet maskinmester vil dine kompetencer være i høj kurs, og du kan således forvente at møde et arbejdsmarked, som i høj grad vil efterspørge lige dig og dét, du er uddannet til.

Arbejdsmarkedet mangler med andre ord dygtige maskinmestre til at varetage et væld af vigtige og spændene stillinger inden for mange forskellige brancher. Derfor kan du som nyuddannet maskinmester gå ud i verden med rigtig gode chancer for at finde et job lige med det samme, mens de mange muligheder også giver dig gode forudsætninger for at finde et job, som passer til lige netop dine interesser.

Af samme grund vil du som maskinmester også kunne se frem til en god løn allerede fra første job.