Er maskinkonstruktion noget for dig?

Nogle gange støder man på en opgave, der ikke kan løses med de midler, man har. Det kan lyde utroligt, når man overvejer, hvor innovativ en tid vi lever i, men folk oplever til stadighed, at det sker. Det kan være et firma, der mangler en maskine til at udføre en bestemt opgave eller et kreativt gemyt, som pludselig har fundet idéen til en maskine, der ikke findes på markedet.

Læs med her, hvis du tror, maskinkonstruktion kan være noget for dig.

Du kan ikke finde det rette produkt på markedet

Det første der indikerer nødvendigheden af maskinkonstruktion er naturligvis, at det ønskede maskineri ikke findes på markedet. Det kan være, at du skal udføre en opgave, der ikke er blevet udført før, eller du skal gøre det på en sådan måde, at det helt rigtige produkt ikke findes til det.

De maskiner der er lavet til at udføre en bestemt opgave, er også de maskiner, der udfører denne opgave bedst. Det kan derfor give mening at starte forfra i konceptudviklingen, hvis din opgave ikke kan udføres ordentlige med de produkter, vi har på markedet i dag.

Hvordan fungerer maskinkonstruktion?

Maskinkonstruktion starter i hovedet med konceptudvikling. Du har opdaget en mangel – du har en opgave, du ikke kan fuldføre, og du begynder derfor at overveje dine muligheder.

Når først konceptet er på plads, kan udregningerne begynde. Her er det ekstremt vigtigt, at man har de rette matematiske og arkitektoniske evner til at kalkulere alt præcist. Hvis bare der er én lille fejl i udregningen, kan det betyde, at maskinen bliver bygget helt forkert.

Når konceptudviklingen og udregningerne er på plads, kan selve opbygningen/konstruktionen af maskinen begynde. Det betyder, at du altså også skal have hænderne godt skruet på!

Som du kan fornemme, er konstruktion af maskiner en meget omfattende opgave. Der er derfor intet at skamme sig over, hvis man har brug for hjælp undervejs i udviklingen (eller helt fra starten af!). Der findes heldigvis fagfolk, som har forstand på maskinkonstruktion, og som kan finde løsninger der, hvor andre ikke kan.

Vi lever i dag i en tid, hvor man kan få skræddersyet en maskine helt efter eget behov. Skal du benytte dig af det?