Erhvervsrengøring bragt til døren

Forestil dig dit hjem. Tænk på det som værende fyldt med rod, støvet og beskidt. Forestil dig, at du skal opholde dig i det dagen lang – måske endda koncentrere dig i det længe ad gangen. Nej, vel? Du ville sikkert straks finde støvsugeren frem og gå i gang med at gøre rent. Faktisk tænker vi, du slet ikke ville kunne finde ro før der var bragt orden i dine omgivelser. Det samme gør sig gældende på arbejdspladsen.

Erhvervsrengøring på virksomhedens præmisser

En ting er sikkert: Rengøring til erhvervslivet i Aarhus er populært! Og der er måske bedre grund til det, end man bare lige tror. For et er, at virksomheden tager sig flot og professionelt ud, men arbejdsgiverne investerer også i rengøringen for at spare penge!

Vidste du f.eks., at støv består af alt fra døde hudceller til kemiske stoffer og andet skadeligt? Får støvet lov til at lægge sig rundt omkring på kontorer og andre steder i de bygninger, hvor vi opholder os, kan det hvirvle op og sprede sig over det hele!

For mange vil det ikke være et problem. De vil slet ikke bemærke det. Men vi er alle bygget forskelligt. Derfor vil det for andre betyde, at man udvikler hovedpiner, nyser mere end normalt eller måske bliver lettere træt. For nogle vil det måske ligefrem føre til udvikling af astma eller allergier!

Disse ting har naturligvis direkte indflydelse på medarbejdernes produktivitet, og derfor sætter arbejdsgiverne ind. Det giver nemlig bedre mening at bruge penge på erhvervsrengøring end at se produktiviteten falde eller sygemeldingerne stige.

Og apropos sygemeldinger! Det er naturligvis ikke kun støv, som en rengøringsvirksomhed er med til at fjerne. Det er også bakterier fra overflader. Særligt i sæsoner med influenza eller andet, er det vigtigt at få sprittet overflader af og begrænset risikoen for at smitte hinanden.

Igen er dette noget, der har direkte indflydelse på antallet af sygemeldinger. Og det koster dyrt, når de ansatte er sengeliggende. Derfor er udgiften til rengøring ganske lille sammenlignet med alternativet. Desuden skader det ikke ligefrem, at virksomheden fremstår ren og nydelig. Det er nemlig godt for arbejdsmiljøet – der igen spiller ind på trivsel og produktivitet.