Få mere overskud hver eneste dag

Mærker du et jag i ryggen, når du rækker op efter bøtterne på øverste hylde i køkkenet, eller når du skal bukke dig ned for at binde snørebånd? Du er langt fra den eneste. Langt størstedelen af den voksne danske befolkning har mærket til ryg- og specifikt lændesmerter på et eller andet tidspunkt i løbet af livet. For nogle er det kortvarigt og forbigående, mens det for andre er noget, der varer i lang tid.

Uanset hvad tilfældet er for dig, betyder det, at du formentlig er påvirket af det i hverdagen. Smerter påvirker ikke kun fysisk og gør ondt – det kan være, du er hindret i at deltage i sociale aktiviteter og det måske ligefrem kan fremme en følelse af ensomhed, eller også går du med bekymringer over, hvad det mon kunne være. Det bliver hurtigt en ond cirkel, som kan være svær at slippe ud af uden de rigtige værktøjer. Det kan du læse mere om her: smerter i lænd.

Få hjælp til den rette behandling

Der findes mange forskellige behandlingstiltag til diverse former for rygsmerter. Det kan handle om alt fra manipulation og massage til forskellige øvelser, der skal laves, eller ændrede arbejdsstillinger. Nogle gange skal der meget mindre til, end man egentlig tror er nødvendigt, før man mærker en ændring, og det kan give meget mere overskud i hverdagen, hvis man ikke har smerter.

Du har garanteret hørt både venner, familie og kolleger klage over smerter i ryggen, uden det nødvendigvis skyldes nogen form for traume. Som kontorarbejder oplever du måske at sidde meget ned og foroverbøjet, og det er ikke sundt, eller hvis du er håndværker, er der konstant tryk på hele overkroppen. Det er meget, man skal holde til, og det kan man ikke, hvis man ikke har de rette værktøjer til at håndtere det med.