Få en mindeværdig og smuk med hjælp fra din lokale bedemand

Dette er sponsoreret indhold 

Din lokale bedemand H.J. Madsen står klar til at hjælpe dig igennem alt det praktiske, der følger med en begravelse eller bisættelse af en af sine kære. Det vil altid være en svær tid at gå igennem, og netop det har din lokale bedemand stor respekt for. De erfarne og yderst professionelle bedemænd kan klare alle de formelle og praktiske ting for dig, som kan virke helt uoverskuelig men samtidig også nødvendige i denne tid. 

 

Hvem er H.J. Madsen? 

Bedemandsforretningen H.J. Madsen går mange generationer tilbage og havde sin spæde opstart helt tilbage i 1906 i Jægergårdsgade, i hjertet af Aarhus. Her lagde snedkeren Jens Anders Pedersen grundlaget for den bedemandsforretning, som foretagendet er i dag. Han begyndte så småt at køre ud til de efterladte, så han kunne tage mål til kisten, som den afdøde skulle ligge i. Det blev hurtigt til en god forretning, og senere hen skulle datteren Petra og svigersønnen Hans Johansen Madsen, der af navnet H.J. Madsen, overtage bedemandsforretningen. Siden hen er forretningen gået hen og er blevet et helt familiedynasti, som i dag har fem bedemandsforretninger i Aarhus og omegn. Det er i henholdsvis Aarhus C, Trøjborg, Aarhus Syd, Aarhus Vest og Viby J.

     

Hvad kan H.J. Madsen hjælpe dig med?

Ved et dødsfald står de pårørende tit tilbage med en hel masse uopklaret spørgsmål og beslutninger, der skal tages stilling til. Alt dette kan være en svær process, og her kan H.J. Madsen være behjælpelig med at få afklaret nogle af de problemstillinger, der måtte være samt få styr på alt det praktiske. 

Bedemanden hjælper dig blandt andet med at få stablet en smuk begravelse på benene samt finde et godt gravsted. Kirkegårdene i Danmark hører til og administreres af Folkekirken eller kommunen. Typerne af gravsteder varierer fra kirkegård til kirkegård, og der vil være plads til både kister og urner. Vælger man en kiste til gravstedet skal man være opmærksom på, at den er forpligtet til at ligge i jorden i mindst 20 år, før man kan sløjfe gravstedet. I nogle tilfælde vil fredningen af gravstedet vare i endnu længere tid. Det er op til de enkelte kirkegårdsbestyrelser at fastsætte prisen for hvert gravsted, hvorfor prisen godt kan variere. Det er også muligt med en kistefællesgrav, hvor kisten blot sættes ned anonymt på en græsplæne sammen med andre anonyme.

 

Var afdøde ikke medlem af folkekirken? 

H.J. Madsen bestræber sig på at være bedemand for alle, uanset trosretning og religiøs overbevisning. Alle fortjener en respektfuld og mindeværdig afsked, hvorfor H.J. Madsen er behjælpelig med alle former for begravelses- og bisættelsesformer. Det kan være hjælp og rådgivning, der vedrører en ikke-kirkelige ceremoni. En sådan ceremoni kan finde sted fra sygehuskapellet, i eget hjem eller krematoriet. Disse opgaver vil bedemanden naturligvis også varetage, så den afdøde kan komme på sin sidste rejse, og de pårørende kan få sagt farvel på en ordentlig måde.