Få gnisten ind i parforholdet på ny

Dette er sponsoreret indhold

Rigtig mange danskere har en travl hverdag med børn, bil og hus, der skal passes, og hvor man sjældent har meget tid til sig selv og sin partner. Parforholdene lider mange steder i de større byer, og her kan det være svært lige at finde ud af, hvordan man genfinder den gnist, der blev tændt i sin tid. Gnisten i et parforhold er alfa og omega, og det handler derfor om at erkende problemet og gøre noget ved det, hvis man mangler den samme gnist, som man har haft hidtil. Dermed kan man få et sundere parforhold, som kommer til at holde i mange, mange år fremover.

Tag den svære snak og bliv klogere på hinandens behov

Jagten på at finde gnisten på ny starter med den del, der ikke altid er sjov, men som til gengæld altid er nødvendig: Den dybdegående samtale. Man kan ikke bare sådan lige finde gnisten igen, hvis man har mistet den i længere tid, og her er man simpelthen nødt til at snakke med sin partner omkring de behov, man har i parforholdet – og om de krav, man stiller til hinanden. Samtalen skal tages seriøst, og man skal ikke bruge den til at pege fingre af hinanden; jo mere konstruktiv en samtale, man har, desto bedre er chancerne for at genfinde gnisten på ny.

Sørg for at dyrke tosomheden, når det er muligt

Når man er et travlt par med børn og andre forpligtigelser, så kan det være ekstremt svært at finde tid til tosomheden. Dette bør dog have højeste prioritet, hvis man leder efter den forsvundne gnist og kun gennem samvær under fire øjne, kan man finde gnisten frem igen. Derfor handler det om at sende ungerne ud til deres bedsteforældre, venner eller lignende og tage af sted i weekenden – enten på et kro- eller på et spaophold, hvor man kun har hinanden at tænke på. Her kan der opstå romantik, og man kan få snakket om alt det, man ikke har tid til på daglig basis. Herudover kan man besøge datingpilot.dk og læse mere om dating og få en masse gode idéer til, hvordan man kan pifte stemningen op i soveværelset – både på udflugten og hjemme i privaten. Tosomheden er utrolig vigtig for et parforhold, og indimellem handler det bare om at komme afsted på egen hånd, når gnisten skal findes igen.

Forventningsafstemning er utrolig vigtigt

I forlængelse af den indledende snak omkring, hvor man står i sit parforhold, og hvad der kan gøres for at finde gnisten igen, skal man hele tiden huske at forventningsafstemme med sin partner. Man skal orientere hinanden om, hvordan man har det, og man skal for alt i verden ikke lægge skjul på sine følelser – også selvom de måske virker irrationelle og ligegyldige. Når man løbende forventningsafstemmer bliver man også bedre til at læse hinanden i givne situationer; og man bliver mere opmærksom på hinanden i hverdagen.

Mange gange kræver det et skub ud over afgrunden, før man kan huske, hvordan man flyver, og hvis gnisten er forsvundet, så bør man tage tyren ved hornene og komme i gang. Det er hårdt arbejde at finde hinanden igen, men det er alt besværet værd, når gnisten endelig kommer ind i parforholdet igen.