Få mere dansk design ind i hjemmet

Dette indhold er sponsoreret

Når det kommer til design, har vi i Danmark meget at være stolte af. Gennem historien er det danske design blevet anerkendt vidt og bredt for den rolige og rene stil. Der er da også meget prestige forbundet med at have dansk design i sit hjem.

Hvis du ønsker dig en indretning, som udnytter alt det smukke design, som er udviklet af danskere gennem tiden, så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig en gennemgang af nogle af de største designklassikere, som du nemt kan finde plads til derhjemme.

 

Stole fra Wegner

Der er næppe nogen danskere, som har udviklet flere ikoniske stole end Hans J. Wegner. Sønderjydens mange klassikere er gået over i historiebøgerne, blandt andet blev Den Runde Stol verdenskendt, da det netop var denne stol, som Richard Nixon og John F. Kennedy sad i, i 1960 ved den allerførste politiske debat vist på TV. Derudover er det ikoniske rådhus i Aarhus udsmykket med Wegner-møbler.

Hvis du vælger at bruge møbler fra Hans Wegner i hjemmet, så kan du være sikker på, at det er nogen, der kan blive stående over lang tid. Selvom flere af hans møbler er designet for over 70 år siden, har de ikke mistet deres værdi, og de er således lige så populære som altid.

 

Knald på farverne fra Verner Panton

En anden toneangivende dansk designer var Verner Panton. Han er blandt andet kendt for sine lamper og stole. Panton var særligt kendt for ikke at være bange for at eksperimentere med forskellige farver og materialer. På den måde kan den ses som en kontrast til den moderne skandinaviske stil, hvor der er fokus på relativt neutrale farver.

Verner Pantons designs er at finde i mange danske hjem, og de er da også nemme at bruge i indretningen. De kan nemlig bringe et rum til live med deres futuristiske udtryk.

 

Arne Jacobsens moderne klassikere

Når man snakker om dansk design, er det svært at komme udenom Arne Jacobsen. Udover sit design var han også kendt for sin arkitektur, som kan ses på mange vigtige bygninger rundt omkring i Danmark. Jacobsen havde en modernistisk tilgang til både design og arkitektur, hvilket blev karakteristisk for hans værker.

Mange er nok stødt på klassikerne Svanen og Ægget, som for eksempel kan passe godt ind i stuen. Derudover er det dog også muligt at finde andre møbler som for eksempel sofaer i den samme stil.