Flere og flere unge begynder at ryge

Det er alment kendt, at det kan være skadeligt for helbredet at ryge. Det er dog ikke noget, der stopper unge danskere for at begynde at ryge. Der er nemlig flere og flere unge, der starter med at ryge på trods af den skadelige effekt det kan have på længere sigt. Der er dog også alternativer, der vinder frem.

I dette indlæg kan du læse mere om de unge danskeres ryge tendenser og forskellige initiativer, der er foretaget. Derudover kan du også læse mere om alternativer til tobak, som bliver mere og mere populære.

Kræftens Bekæmpelse er ikke overrasket

Kræftens Bekæmpelse var i 2018 overraskede over, at der i 2017 var 29% af de 16-29-årige i Danmark, der ryger dagligt eller lejlighedsvist. Det er forholdsvis mange. Derudover taler vi om at tendensen er steget siden 2013.

I 2013 var det 25% af de 16-29-årige i Danmark, der røg dagligt eller lejlighedsvist. Kræftens Bekæmpelse er dog ikke overrasket over denne udvikling. De mener nemlig, at der mangler initiativer, der kan stoppe denne udvikling.

Flere supermarkeder kommer med initiativer

Det seneste stykke tid er der flere supermarkeder, der er kommet med nye initiativer. De vil forsøge at gøre en positiv forskel, så færre danskere begynder at ryge. De har derfor sat sig for at sænke omsætningen på tobak.

Initiativet tager udgangspunkt i, at alt tobakken gemmes væk i butikkerne. Det skal derfor ikke være synligt for kunderne, at der er mulighed for at købe tobak som sådan.

Flere supermarkedskæder kan allerede melde om, at der er sket et fald i omsætningen til tobak. Det er derfor noget, der har en effekt. Det er blandt andet supermarkedskæder som Salling Group og Rema 1000, der står i spidsen for dette tiltag.

Alternativer bliver populære

Selvom rygning står overfor en lidt negativ tendens, er der dog andre alternativer, der også er blevet mere populære. Der er selvfølgelig tale om e-cigaretter.

E-cigaretter er især blevet populære ved folk, som prøver at stoppe med at ryge almindelig tobak. Det kan nemlig være svært at slippe cigaretterne helt. Der er derfor mange, der går over til en e-cigaret i stedet for.

En e-cigaret kan for mange give den samme fornemmelse, som almindelig tobak. Det er dog ikke lige så skadeligt som tobak. Der er nemlig tale om damp i stedet for decideret røg, der kommer ned i lungerne.

Det smarte ved e-cigaretter er, at du kan vælge imellem forskellige smagsvarianter. Det behøver derfor langt fra at være den kedelige smag af røg, du går efter. Det kan være alt fra citrus til jordbær eller noget helt tredje. Derudover kan du vælge imellem, om der skal være nikotin i eller ej.

Dette kan være en af grundene til, at der er mange, der vælger e-cigaretter som et alternativ. Man kan nemlig stadig få nikotin, hvis det er svært at ligge helt på hylden. Flere e-cigaretforhandlere har også kunnet mærke, at det ofte er de mere rutineret rygere, der vælger tobakken fra til fordel for en e-cigaret.

Der er dog også unge, der vælger dette alternativ frem for den skadelige tobak.