Forkæl kontoret med erhvervsrengøring og god radio

Kontor

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Som erhvervsleder glemmer man nogle gange at vende blikket indad og granske rammerne på kontoret. Måske der trænger til at blive gjort lidt ekstra rent? Måske man skulle få nogle tips til en bedre indretning, så medarbejderne også sidder mere ergonomisk rigtigt. Eller måske det var på tide at forkæle medarbejderne med ekstra underholdning på arbejdspladsen.

En af de første ting, man bør gøre, er at bestille erhvervsrengøring – hvis ikke man har det i forvejen. Ved at få professionelle indover kan man sikre sig, at der bliver gjort rent i alle hjørner, hvor man normalt ikke selv kommer ind. Det er vigtigt for medarbejderens helbred og den måde, kontoret præsenterer sig på.

Lækkert interiør og underholdning

Vil man peppe kontoret op, er det også en god ide at kigge på interiør. Det gør utrolig meget for, hvordan et rum opleves og opfattes. Det kunne være at anskaffe sig nye møbler som stole og sofa eller at købe flere planter til vindueskarme og gulv. Man kunne også overveje, om der skal et akvarium ind at stå i opholdsrummet.

Det giver karisma til et rum, når der kræses for detalje i indretningen. Man kan skabe en mere hyggelig og uformel stemning – måske endda overveje at have et hobbyrum, hvor medarbejderne kan afstresse. En DAB-radio kunne være et bud her. Der er intet så forfriskende som at komme væk fra computerskærmen lidt og lytte til noget radio, hvad enten det er musik eller tale.

Da mange medarbejdere i dagens Danmark sidder ned konstant, kan det også være en overvejelse værd, om man skal have fysiske aktiviteter tilgængelige. Det kunne være en hulahopring, sjippetov eller måske endda at flotte sig med et løbebånd. Fysisk aktivitet kan gøre hjernen skarpere og kroppen friskere. Så det kan bestemt være en god investering.

Ergonomisk hensyn

Det er yderst belastende for både ryg, skulderblade og hoved at sidde mange timer foran en skærm og skrive. Positionen er slidsom på mange forskellige måder, og det kan nemt skabe spænding og irritation, som går ud over medarbejderens performance. For at imødegå det problem, kan man med fordel gå alle stole og borde ergonomisk efter i sømmene.

Er de justeret korrekt i forhold til hinanden, så medarbejderen ikke sidder hverken for lavt eller for højt. Er stolen tilpasset medarbejderens ryg og muskulatur, så den støtter optimalt og alle de rigtige steder? Skal medarbejderen bøje sig akavet forover eller holde sig oprejst på en underlig facon, når vedkommende skriver på computeren.

Alle de her spørgsmål er vigtige at få besvaret. Man kan eventuelt hyre en ekspert til at komme forbi nogle timer og give råd og vejledning til, hvordan man kan installere sit kontor mere kropsvenligt. Som chef bør man tage ansvar for sine medarbejderes ve og vel. Det gælder især, hvordan måden de sidder på i arbejdstiden, belaster dem.

I dag er der så mange stillesiddende jobs, hvor folk ikke kommer ud og røre sig. Derfor kan du som chef også tilbyde fysisk adspredelse som fast del af arbejdstiden.