Getaway på budget – sådan gør du

Hvad enten man er ung og studerende, eller bare er ung på et stramt budget – så er der ingen tvivl om, at det kan virke som en noget stor udgiftspost, at tage på en hyggetur med sin kæreste eller venner. For når der knapt er råd til rugbrød i hverdagen, hvordan skal en tur væk fra dagligdagen så finansieres?

Den gode nyhed er, at der med et par små sparekneb, godt kan komme en hyggelig miniferie i sigte – også selvom du har et stramt budget. Hvordan? Læs med her og bliv klogere

Bliv indenfor Danmarks grænser

Nogle gange kan man godt blive fristet til at tænke, at det kun er en rigtig ferie, hvis man tager flyet ud af landet. Men der er faktisk mange gode oplevelser i vente, selvom man bliver i Danmark. Tager i eksempelvis på ferie i nordjylland er rejsetiden hverken lang eller dyr.

Hvis I er en vennegruppe der gerne vil bruge en weekend eller uge sammen, er det så vigtigt, at det er under varme solstråler i syden? Eller kan en uge i sommerhus i Øster Hurup måske også en fed destination for jer? Når I bliver i Danmark bliver der luft i feriebudgettet, fordi I ikke skal tænke på dyre flybilletter frem og tilbage

De bedste spareråd til ferien

Selvom man bliver i Danmark kan der dog stadig være behov for at holde ferien inden for et stramt budget. Men det betyder dog ikke, at ferien slet ikke kan lade sig gøre – tværtimod. Med den rette planlægning kan man sagtens have en luksusferie for få midler. Her er et par ideer:

  • Få et lift til jeres destination og spar penge på offentlig transport.

  • Spørg venner og familie om I kan låne et sommerhus for et beskedent beløb.

  • Lav jeres egen mad i sommerhuset – take away er dyrt i længden.