Har du det rette arbejdsfodtøj

Arbejder du i en branche, hvor der er særlige krav til dit fodtøj, kan det være en god idé at vælge det bedst mulige til dine fødder.

Årsagen er ikke, at du for enhver pris skal have flot fodtøj, men at det skal være praktisk og ikke mindst understøtte din krops fysiske behov.

Mange tænker slet ikke over, hvor meget de går i løbet af deres arbejdsdag. Er man i en branche, hvor man har meget fysisk arbejde og bevæger sig meget, er det vigtigt at skoene understøtter kroppen. Det lyder måske ikke voldsomt, at man har fysisk arbejde, men vidste du, at når du tager et skridt, så forplanter det sig i kroppen med større styrke end din kropsvægt? Tager du 10.000 skridt om dagen, så kan du begynde at tænke over effekten.

Selv personer i stående jobfunktion har behov for godt fodtøj. Det skyldes, at deres led og muskulatur også må arbejde blot for at holde kroppen oprejst og i gang.

Sikkerhedssko kan sagtens være bekvemmelige

Hvis du tror, at sikkerhedssko ikke kan understøtte din krop, men blot er hårde sko med en stålsnude, så kan du roligt tro om igen.

I dag finder skoene både som sikkerhedsfodtøj i let vægt – og endda med mulighed for specialtilpasning!

Specialtilpasning betyder, at du får den sko, som er bedst egnet til dig. Det giver sig selv, at hvis man er en kvinde på 65 kg eller en mand på 95 kg, så stilles der forskellige krav til skoene. Og her mener vi ikke bare i skoens størrelse, men i dens evner.

Derfor er det muligt at købe skoen med den helt rette længde OG bredde – samt med tilpasset stødabsorbering. Det betyder meget for kroppens evne til at bevare energier. Desuden forhindrer det stødende fra vores naturlige gang i at gå lige så hårdt igennem krop og ryg.

Resultatet bliver derfor mere energi, færre ømme led, mindre træthed efter fyraften og et par lange mere behagelige fødder.

Med tanke på, hvor mange timer, vi går på arbejder og bærer vores fodtøj her, burde det være en selvfølge, at man køber sko (såvel som tøj), der passer som fod i hose til jobbet.