Hvad er bedst: ferie i Danmark eller Oslo?

Overvejer du ferie i Oslo eller staycation i Danmark? Oslo byder på masser af smuk natur fra alle retninger af i form af fjelde, fjord og skove. I kraft af sin status som hovedstad har Oslo et rigt by- og kulturliv, hvor du bl.a. kan tage på sightseeingcruise, lægge vejen forbi Frammuseet, gå en tur i Vigeland Park og opleve fede arrangementer i det moderne operahus.

Vælger du at blive her i landet, kan ferie i Danmark derimod være et godt alternativ til at rejse nordpå. Hvad den rette løsning er for dig her i pandemitider, afhænger af en række faktorer.

Hvorfor drage mod Oslo i Norge?

Vælger du at drage mod Oslo, får du et stort land med flot natur at rejse igennem. Norge har som sagt fjelde at byde på med masser af fjorde, og disse landskaber er ofte det, der trækker folk til fra verden over. Du kan opleve smuk natur og alligevel vende tilbage til Oslo for at sove om natten – eller opleve, hvad byen har at byde på, når det gælder tilbud inden for kulturen.

Oslomarka er et stort skovområde omkring Oslo, du hurtigt kan nå ud til, og som giver dig en smagsprøve på den norske pragt, der adskiller sig fra den noget mere dæmpede danske natur.

Derfor skal du holde ferie i Danmark

Hvorfor så alligevel blive i Danmark under ferie? Det er slet og ret billigere at tage på tur rundt i landet, end det er at flyve til Norge og bo på hotel. Desuden kender du sproget og har allerede en god idé om, hvad vores land byder på af kulturelle attraktioner og udsøgt natur.

Ønsker du en billig ferie, kan et roadtrip gennem Danmark være et godt alternativ til turen til Oslo. Vil du bryde med det danske landskab og se nye horisonter, så tag i stedet mod Norge.