Hvad er vigtigt, når man starter sin egen virksomhed?

Dette er sponsoreret indhold 

Er du virksomhedsejer, eller overvejer du at starte virksomhed? Så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Opstarten af en ny virksomhed kan nemlig være overvældende og byder ofte på udfordringer, der uundgåeligt følger med det at drive virksomhed. Heldigvis kan du få professionel rådgivning og sparring, der imødekommer dine forventninger og drømme for virksomheden, uanset om du er investorer, iværksætter eller allerede er en del af en etableret virksomhed. 

Vision og mission

Som virksomhedsejer eller som medarbejder i en virksomhed er det vigtigt at vide, hvad I styrer imod. Der skal ligesom være en klar mening med galskaben. Sæt derfor nogle konkrete mål, der kan fungere som milepæle, der indikerer fremgangen i virksomheden. Derudover er det vigtigt at finde ind til virksomhedens kerne. Med andre ord skal I finde virksomhedens WHY, der dækker over jeres formål og det, I tror på. WHY’et stammer fra The Golden Circle, en model af den berømte taler Simon Sinek, der peger på, at succesfulde ledere som Steve Jobs opnåede succes med det verdenskendte Apple på grund af netop denne tankegang. Simon Sinek pointerer, at organisationer, der tydeligt kommunikerer why bliver mere succesrige og betydningsfulde end organisationer, der udelukkende kommunikerer de produkter eller ydelser, de har på hylderne. Du kan altså med fordel gøre dig nogle tanker om virksomheds vision og mission. 

Få professionel sparring

Som nystartet virksomhed eller som iværksætter kan drømmene og ambitionerne være uendelige, mens det at drive virksomheden kan være lidt af en udfordring. Der er ofte mange flere praktiske opgaver, end du lige regner med, hvilket kan sætte selv den bedste ud af spillet. Hos VQA tilbyder de personlig rådgivning til virksomheder, investorer og iværksættere, og hjælper dig med at drive din forretning. VQ Advokater stiller med et hold af specialiserede erhvervsadvokater, der kan få tingene til at ske med fokus på at skabe kommercielle løsninger, der er til at forstå. På den måde kan de hjælpe dig med at indfri dine virksomhedsdrømme, så du kan få din virksomhed ud over stepperne og komme godt fra start. 

Går du “all-in”?

Hvor mange timer om ugen bruger du på din nyopstartede virksomhed? Har du et job ved siden af eller går du “all-in” på din virksomhed? I det berømte iværksætterprogram Løvens Hule på DR, ser du hvordan modige iværksættere fremlægger deres foretningsidé for potentielle investorer i håb om at sikre sig en investering fra en eller flere af de fem løver. Her er det ofte afgørende for de fem løver, at iværksætterne er fuldtid på deres virksomhed, hvilket ses som indikator på, hvor meget de tror på deres forretningsidé. Så måske du skulle overveje, om din idé er værd at gå fuldtid på?