Hvad kan man tage af bæredygtige initiativer som erhvervsdrivende?

Vi ved det alle sammen. Verden er af rede, og det er på tide at gøre noget ved det. Her har man som erhvervsdrivende og som virksomhed et ansvar for at lave nogle bæredygtige omstillinger, der holder i længden. Det er ikke kun af konkurrencemæssige årsager, men det er forhåbentligt også i egen interesse. Alle initiativer tæller, og hvis du blot udskifter alle dine skilte med bæredygtigt print, er du allerede langt foran. Læs mere nedenfor.

Ønsker du en bæredygtig omstilling?

Økonomi fylder meget i den daglige beslutningstagen, men man kan argumentere for, at hvis man forholder sig til bæredygtighed generelt, forholder man sig også til økonomisk bæredygtighed. Det handler om at ændre sin indstilling. Har du en butik, og leder du efter bæredygtigt print? Så er det med at kigge ved Strandbygaard, som specialiserer sig indenfor netop dette. Det er et moderne trykkeri med stor gennemsigtighed, som er til at stole på, for dig som ønsker en bæredygtig omstilling. Er du på udkig efter svanemærket og FSC- godkendte materialer, kan du godt krydse de- og mange flere certificeringer af.

Det du bestiller, tæller med i regnskabet

Det man skal anerkende som erhvervsdrivende er, at forbruget ikke stopper. Det skal omstilles og omdannes til et forbrug, som holder i længden. Derfor kan du også vælge at gøre din bestilling co2-neutral ved køb af co2-kvoter som kompensation for det aftryk, produktionen efterlader. Hvad enten du skal have trykt foldere, visitkort eller større skalaer som skilte og bannere, så har hver ting sin plads og sit aftryk og hver beslutning om, hvor bestillingen lander, gør en forskel. Så sørg for at trykke rigtigt, næste gang du bestiller en omgang tryk eller print til din virksomhed. Så sætter du et godt eksempel for mange andre erhvervsdrivende, og det batter i sidste ende.