Hvordan indrettes en lægepraksis?

Mange praksisser ligner hinanden. Der er ofte et skrivebord, en computer, en grå eller sort undersøgelsesbriks, en pedalspand, en synstavle og sansynligvis også et reolsystem. Disse elementer er man næsten garanteret at kunne finde i det fleste lægepraksisser. Derfor kan det give et indtryk af, at mange praksisser minder om hinanden indretningsmæssigt.

Klinisk indretning

Klinikker har i en lang årerække været indrettet minimalistisk med et meget småt udvalg af farver. Der er særligt fokus på ergonomi, renholdelse, arbejdsgange og belysning. De hospitalslignende praksisser skyldes at de nyuddannede læger bliver uddannet i praksis. Derfor bliver der ofte kun tænkt på de nødvendige elementer i praksisserne såsom udstyret.

Hvordan kan en lægepraksis skille sig ud?

Udstyret som man for eksempel kan finde hos Abbott, har en afgørende betydning i praksisser og derfor går man ofte i stå efter, at udstyret er på plads i indretningen. Det er derfor et spørgsmål om, om man kan tænke nyt, når man selv skal indrette sig i lægepraksissen. Derudover er spørgsmålet også, hvordan man kan indrette klinikken så den både bliver mindre hospitalsagtig og mere favnende, men samtidig formår at fremtræde professionelt, rent og klinisk.

Der er en fase i gang i øjeblikket, hvor indretningen ikke behøver at være så klinisk længere. Nogle gange kan det virke så klinisk, at patienterne kommer til at føle sig syge, når de kommer ind. Derfor er der forskellige dimensioner, som man kan tænke ind i indretningen af en praksis. Det ene handler om, hvordan man skaber det bedste rum for patienten, så patienten føler sig tryg og i gode hænder. Derudover handler det om funktionaliteten set fra lægens synspunkt og hvordan rummene ser ud.