Jægergårdsgade – en aarhusiansk indkøbsoplevelse

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Jægergårdsgade har efterhånden udviklet sig til lidt af en institution i det aarhusianske bybillede, hvor gaden pryder byen med autentiske detail- og indkøbsoplevelser. Gaden ligger i bydelen Frederiksbjerg og strækker sig over 1100 meter fra Celebesvej til Frederiks Allé. Særegent for Jægergårdsgade er butiksbilledet, som består af små, individuelle butikker, caféer og restauranter, som kun findes her.

Det giver en unik købstadsstemning og er med til at skabe en identitet, der giver et særligt liv og en speciel atmosfære. Desværre har nogle butikker og restauranter været nødsaget til at dreje nøglen om grundet den stigende nethandel, hvilket har efterladt tomme butikslokaler hist og her. Det eneste synlige inventar, der er tilbage, er Mitsubishi-varmepumper fra kinnan.dk, som har reguleret temperaturen i lokalerne, hvilket har givet et behageligt indeklima. 

Restauranter og caféer

Jægergårdsgade tæller et rigt udvalg af diverse restauranter, herunder franskinspirerede og danske restauranter, som tilbyder franske specialiteter og dansk hygge. Derudover huser gaden flere caféer, hvor du kan tage et velfortjent hvil og en kop kaffe brygget fra bunden. Her vil du have mulighed for at sidde og opleve, hvad det er, Jægergårdsgade indeholder. I stil med de franskinspirerede restauranter har gaden nemlig taget idéen om fortovscaféer til sig.

Du kan således sidde udenfor og observere den aarhusianske hverdag udspille sig. Skulle du komme forbi Jægergårdsgade hen på aftenen, er der også mulighed for at tage en tur på vinbar eller et klassisk værtshus. Det giver mulighed for at få flere forskellige oplevelser på forskellige tidspunkter af dagen. Derudover gør gadens centrale placering, at der er mulighed for at tage videre i byen efter et ophold på et gadens værtshuse.

Shopping

Den mere udprægede shopping består af butikker, der udspringer lokalt i Jægergårdsgade og tæller en slagter, bager, urmager, kunsthåndværker, smykke- og interiørsælger. I de senere år har den konventionelle detailhandel også gjort sit indtog i form af discountsupermarkeder som Netto og SuperBrugsen. En traditionel købmandsforretning har altså ikke kunnet overleve supermarkedernes ekspansion. Men du har trods alt mulighed for at gøre nogle indkøb i traditionelle butikker, som du ikke vil kunne finde andre steder – end ikke på nettet.

Der er også kommet nye butikker til, som sælger alt fra helsekost til tegneserier, men de tilfører noget kant, som passer godt ind. Og det er netop det, der er vigtigt at holde liv i. Det er de specielle oplevelser, der lokker mennesker væk fra den bekvemmelige internethandel. Det kræver dog en kontinuerlig indsats og en stærk appel til borgere og besøgende for at få dem til fortsat at bidrage til eksistensen af Jægergårdsgade. De fleste er enige om Jægergårdsgades berettigelse som en klassisk købstadsgade, men svigtende handel og aktivitet i butikkerne kan let true dem på eksistensgrundlaget. Så derfor er appellen herfra, at du skal huske at støtte steder som Jægergårdsgade, ellers mister Aarhus en af de gader, der gør byen til det, den er.