Jobsøgning – her er 3 hemmelige og effektive tricks

Der er mange ledige lige nu, og det betyder mange ansøgere til hvert job. Det er ikke altid nok at bruge de almindelige jobportaler. Du skal være kreativ, når du skal finde jobmuligheder. Det første hemmelige trick er at læse nyheder fra dit lokalområde. Hvis du er håndværker, kan det være en vigtig nyhed, at der skal renoveres boliger. En artikel om en virksomhed der har stor succes, kan signalere at de mangler arbejdskraft. Der kan være en konkret jobannonce fra en virksomhed i Århus, der kun annoncerer lokalt. Se et eksempel på andre lokale nyheder her.

Første skridt tættere på jobbet

Du skal gøre opmærksom på dig selv, det gør du ved at skrive en ansøgning. Du skal også sende en oversigt over din erfaring og dine kompetencer, det man kalder et CV. Når du læser en annonce er det godt, hvis du kan fornemme hvordan virksomheden skriver. Er det i frisk og ungdommelig stil? Eller er sproget mere dæmpet og formelt? Du skal indrette sproget i din ansøgning efter det.

Den hemmelige ingrediens i ansøgningen

Du skal undersøge virksomheden online, find ud af alt hvad du kan. Hvordan går det? Hvad har de lavet? Kan du finde nogle af de udfordringer virksomheden har? Det andet hemmelige trick består i, at du beskriver, hvordan du ser deres udfordringer, og så skal du forklare hvordan du kan bidrage til løsningerne. Hvis du kan det, vil det få dig til jobsamtale. Her skal du være dig selv. Din undersøgelse skal du bruge til, at forberede gode spørgsmål, om hvordan det går med vindmølle-projektet? Eller om byggeriet bliver færdig til tiden? Hvorfor rejste ham eller hende der var der før? Og det tredje hemmelige trick er, at du skal sørge for at forberede et godt svar: hvad er det dine specifikke evner helt præcist kan hjælpe virksomheden med? Det giver jobtilbud.