Kunsten at følge med tiden

Verden er ikke længere, som den var før – på nogen måde. Vi er flere mennesker, har nyere og bedre teknologi og mulighed for at se en bid af hvert stykke af verden. Alt dette er sket eksplosivt over en kort årrække, og det er derfor ikke alle, der har nået at følge med. Men med denne guide får du forhåbentligt et lille afsæt og en afklaring om, hvordan du på bedst mulig vis lader denne nye verden komme dig til gode, og hvordan du bruger den på bedst vis.

 

Skærme – galt eller genialt?

Skærme og skærmtid er uden tvivl nogle af de moderne elementer, vi er allermest stolte af – og det er ikke så mystisk endda. Med skærme er der nemlig rig mulighed for at blive oplyst og informeret om alt, hvad der foregår i verden – så man kan faktisk finde lige præcis det, man vil.

 

Der findes selvfølgelig rigtig mange forskellige slags skærme med hver deres funktion. Du kan få telefon, tablet, computer, fjernsyn eller skærm til bilen. Du kan altid rådføre dig hos professionelle omkring dit valg af skærm – for der findes noget til enhver smag og ethvert behov.

 

Ligesom der findes mange forskellige slags skærme, findes der også mange designs og funktioner man kan vælge til eller fra, når du vælger at investere i en skærm. Det kan for eksempel være akrylglas, der sørger for sikkerhed.

 

Anderledes kommunikation

Som med alt andet har kommunikationen også forandret sig helt vildt meget. Vi er gået fra breve og fastnettelefoner til sociale medier – men hvad er de nu, sociale medier er, og hvordan bruger du det bedst muligt?

 

Der findes sociale medier til mange forskellige formål. Nogle er gode til at samle venner og andre bliver brugt som online cv. Det er fuldstændig op til dig, hvilke sociale medier, du vil have, og hvordan du bruger dem. Dog er der nogle ting, der er værd at tænke over, inden man kaster sig ud i den digitale kommunikation:

 

  • Overhold reglerne

Det er ultimativt vigtigt, at du kender reglerne på dit specifikke medie. Ellers kan du risikere at blive smidt ud derfra – og det er af gode grunde smart at undgå. Ofte kan du finde en overordnet forklaring på reglerne, så du nemt kan finde dem, inden du kaster dig ud i noget nyt.

 

  • Undersøg privatindstillingerne

Der er mange nye, der glemmer at tænke over privatindstillingerne. Det kan være meget rart at have kontrol over, hvem der kan se dine opslag og dine billeder, hvis det er forbeholdt familien. Heldigvis findes der typisk en kategori i indstillinger, hvori du kan redigere dine privatindstillinger.

 

  • Læs og lær

Romblev ikke bygget på en dag, og på samme måde kan du heller ikke forvente at kunne det hele med det samme. De fleste sociale medier er brede og kræver tilvænning, som er det hele værd. Du skal bare bruge mediet jævnligt, og så kommer resten med tiden.