Lad en vuggemotor gøre livet en anelse nemmere

elektrisk vuggemotor til bedre søvn

Vil den lille nye kun sove, mens enten mor eller far vugger barnet blidt? Og er I begge trætte i både skuldre, arme og hovedet af konstant at bevæge jer langsomt frem og tilbage?

Frygt ikke for vuggemotoren er skabt til at gøre livet som nybagte forældre en smule lettere. Den kan nemlig automatisk tage over, når den lille skal sove, så baby langsomt bliver vugget blidt i søvn.

Hvad kan en vuggemotor?

Det kræver en slyngevugge, hvis I skal få alle fordelene ved en vuggemotor. Vuggemotoren skal nemlig påmonteres en slyngevugge over den fjeder, der sidder på vuggen. Fjederen får vuggen til at vugge roligt frem og tilbage, når den sættes i bevægelse.

En vuggemotor sparer dine arme og din tid, fordi den klarer at få slyngevuggen til at bevæge sig. Det giver dit barn mulighed for at nyde den langsomme og rolige bevægelse, mens det falder i en god søvn.

Derfor falder børn i søvn, når de vugges

Langsomme og rolige bevægelser som eksempelvis at vugge dit barn, vil få barnets nervesystem til at slappe af. Det er godt for barnets udvikling, at det kan få helt ro og restituere optimalt. På den måde får barnet nemlig mulighed for at fordøje de nye indtryk.

Når spædbarnet møder verden for første gang, er det et stort chok for barnets krop og nervesystem. Barnet er vant til livmoderens ro og omsluttende, vuggende bevægelser fra fostervandet. De bløde vuggende bevægelser er derfor med til at få barnet til at slappe af, om det er i fostervand eller ude i luften.

Find den rigtige vuggemotor til dine behov

Når du skal finde en vuggemotor, så er det vigtigt, at den passer til din slyngevugge. Det er nemlig afgørende for sikkerheden, at fjederen passer til motoren. Passer de ikke sammen, kan motoren ikke fungere optimalt og kan i værste fald sidde løst og ryge ned.

Udover at din vuggemotor skal passe til din gynge, så er der også andre ting, du bør være opmærksom på. For det første skal krogene til ophængning være lukkede, så vuggen ikke kan rive sig løs.

For det andet er af sikkerhedsmæssige grunde bedst, hvis du vælger en CE-mærket motor. CE-mærkningen er din garanti for, at vuggemotoren overholder direktiver fra EU.

Som det sidste bør din motor stoppe automatisk, hvis der er uregelmæssige bevægelser. På den måde undgår du uheldige situationer med din lille ny.

Skal jeg købe eller leje min vuggemotor?

Fordi den lille kun kan ligge i en slyngegynge i en begrænset periode, vil du også kun have begrænset brug for en vuggemotor. Du kan selvfølgelig vælge at købe en vuggemotor til dig selv, men det er mange steder faktisk muligt at leje en vuggemotor.

Ved at leje en vuggemotor får du mulighed for at bruge hjælpen, når behovet er der, og efterfølgende kan du returnere produktet.

Der kommer derfor ikke til at ligge en vuggemotor på loftet eller i kælderen, der ikke bliver brugt, hvis du lejer i stedet for ejer.