Moesgaard Museum

Skal du en tur på Moesgaard Museum, så har vi her alt det, du har brug for at vide inden dit besøg. I denne artikel får du praktiske informationer og viden om, hvad du har i vente. Vi vil komme omkring områderne:

  • Åbningstider og priser
  • Klub Moesgaard
  • Parkering og transport
  • Hvad du kan opleve på Moesgaard Museum
  • For skoler
  • De naturskønne udearealer

Moesgaard Museum er en arkitektonisk perle, der ligger placeret lige udenfor Aarhus. Her går bygning og naturen i ét, og det fornemmer du tydeligt, ligeså snart du ser Moesgaard Museum. Museet er en selvejet institution som arbejder tæt sammen med blandt andet Aarhus Universitet. Moesgaard Museum rummer arkæologi, historie og forskellige levn fra fortiden.

 

Pris og åbningstider

Moesgaard Museum har faste åbningstider seks dage om ugen, og holder kun lukket på den officielle helligdag på museer, nemlig om mandagen. Ellers kan du kigge forbi Moesgaard Museum hver dag fra 10-17. Om onsdagen kan du komme i de sene timer, for her holder Moesgaard Museum åben helt indtil kl 21.

I påsken er der åbent om mandagen også, og dette gælder også for påskens helligedage, hvor du passende kan kigge forbi Moesgaard. I forbindelse med sommeren vil der også være åbent hver mandag. Dette går fra slut maj til slut august. Og så er museet lukket d. 24, 25 og 31. december samt d. 1. janaur hvert år.

Det er altid rart at kende til alt det praktiske før du besøger Moesgaard Museum i Aarhus. Det behøver ikke være en dyr fornøjelse at gå på museum, og på Moesgaard Museum er priserne til at overkomme. For en voksen over 18 koster entrébilletten til Moesgaard 120 kr., og for studerende med studiekort koster det kun 90 kr. Alle under 18 kommer gratis ind.

Kommer du i højsæsonen, som er fra 13. april og frem, så koster det 140 kr. som voksen og 110 kr. som studerende. Vil du slippe for at skulle betale hver gang du skal på Moesgaard Museum, så kan blive en del af Klub Moesgaard. Moesgaard Museum giver dig mulighed for at blive klubmedlem, hvis du køber et årskort. Dette kort giver dig og én voksen ledsager gratis entré på Moesgaard Museum i et helt år.

 

Klub Moesgaard

Vil du gerne spare nogle penge og kunne besøge Moesgaard Museum ligeså meget, som du måtte have lyst til? Det kan du ved at få dig et årskort til Moesgaard Museum, og du bliver samtidig medlem af Klub Moesgaard. Dette medlemskort giver dig rabatter og forskellige fordele. Du kan få flere forskellige årskort, og vi introducerer dig selvfølgelig for dine muligheder.

Først er der 1+1 medlemsskab til Moesgaard Museum. Her får du et personligt medlemsskab, som indebærer et årskort til dig og én voksen ledsager. Det er ganske gratis for jer begge to at besøge Moesgaard Museum sammen. Prisen på dette er 475 kr. for en voksen, og for studerende og pensionister koster det 410 kr. for et år. Du får alle fordelene ved dette medlemsskab også.

Det andet medlemsskab er 2+2 medlemsskabet til Moesgaard Museum. Her er medlemsskabet for to personer, der deler den samme husstand. I kan begge to tage en ledsager med ganske gratis. Dette medlemskort koster 650 kr. for to voksne, og for to pensionister eller studerende koster det kun 570 kr. Dette medlemskort er selvfølgelig også gældende til alle de gode medlemsfordele.

Moesgaard Museum har sørget for, at du som medlem af Klub Moesgaard virkelig får noget for dine penge. Du går altid udenom billetkøen, da du kan scanne dit kort ved indgangen. Og så får du rabat en række steder. du får 25% rabat på Moesgaard Museums egne publikationer, 10% i shoppen og i caféen, og så får du hele 50% rabat på entré til Odder Museum. Samtidig vil du få særlige invitationer og tilbud til forskellige arrangementer, der er eksklusive for Moesgaard Museums klubmedlemmer.

 

Parkering og transport

Ved Moesgaard Museum er der gode parkeringsforhold, og du kan frit parkere på én af de mange gratis parkeringspladser. Moesgaard Museum ligger cirka 10 15 minutters kørsel fra Aarhus Centrum, og du kan nemt komme til og fra. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan benytte dig af Ny Mosegårdvej grundet bussluser, og derfor skal du køre en anden vej.

Du kan også nemt tage offentlig transport til Moesgaard Museum. Bybussen nr. 18 går lige til museet, og den kører fra midtbyen i Aarhus ved Park Allé/Banegårdspladsen. Denne tur til Moesgaard Museum tager cirka 25 minutter, og du vil kunne nyde den smukke natur, som du kan se på turen herud. Også linje 100, der er en regionalbus, går ud til Moesgaard Museum, og den stopper på Oddervej, som er tæt ved museet.

 

Oplevelser på Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum får du lov til at få en tur igennem menneskets udvikling og de forskellige aldre, som vi har været igennem. Du kommer tæt på mennesket, både fra fortiden og nutidens mennesker. Moesgaard Museum har faste udstillinger, der virkelig er udført som dramatiske fortællinger, hvor både lyd, billede og stemning sætter rammerne for en unik oplevelse.

Der er også oplevelser for tre generationer på Moesgaard Museum. Udstillingerne er for alle, og derfor kan du nemt tage hele familien med på museumstur. De naturskønne omgivelser giver jer mulighed for at nyde det gode sommervejr og sidde på taget af museet. For nemlig arkitekturen har skabt et ude-areal på det skrå tag, som Moesgaard Museum har og er særdeles kendt for. Nyd din frokost på taget med den smukke udsigt udover vandet og skoven.

Det er ikke kun udstillinger, som Moesgaard Museum har. Du kan også nyde et godt måltid mad i den skønne café, der også bærer præg af den fantastiske arkitektur, der går i ét med naturen. Og så kan du shoppe løs i museumsshoppen, hvor du kan få en souvenir med hjem fra Moesgaard Museum.

 

For skoler

Skal du have en skoleklasse med på Moesgaard Museum, så er der allerede forberedt en masse for jer. Moesgaard Museum har produceret en række undervisningsforløb, som grundskolen, ungdomdsuddannelser og dagtilbud kan nyde godt af. Disse undervisningsforløb forholder sig til forskellige lærerplaner, så du nemt kan få dette til at stemme overens med undervisningen. dygtigt personale fra Moesgaard Museum vil stå for dagen i samarbejde med dig og eleverne.

Når I booker et forløb, så er det vigtigt, at du har taget stilling til en række spørgsmål:

  • Hvad er jeres mål med besøget? Uddyb, hvad det er eleverne skal have med hjem i bagagen efter et undervisningsforløb på Moesgaard Museum
  • Hvad forventer I? Overvej, hvad du helt præcist ønsker at få ud af dagen.
  • Hvordan er eleverne blevet forberedt? Du skal klæde eleverne godt på til besøget. Få en dialog med personalet på Moesgaard Museum for at få de bedste input til en forberedelse, der kan forberede eleverne bedst muligt.

På moesgaardmuseum.dk kan du læse mere om de forskellige undervisningsforløb og finde alle de kontaktoplysninger, som du har brug for.

 

Udendørsarealer

Det er ikke kun Moesgaard Muserums indvendige indhold, der er et besøg værd. Museet ligger i et yderst smuk naturområde lige uden for Aarhus. Moesgaard Museum er en del af naturen, og med græsset på taget falder det flot ind i det omkringliggende. Du finder både skov og strand i nærområdet, men også vandrestier og cykelruter, så du kan få en dagstur ud af dit besøg på Moesgaard.

Går du ad Oldtidsstien, der fører ned til Moesgaard Strand, så vil du passere kulthuset. Dette hus ligger midt på en åben græsmark tæt ved vandet og dette hus rummer en helt særlig historie. Det er en rekronstruktion af et hus fra Tustrup, som har været brugt til religiøse ceremonier. Her kom man med offergaver, som blev sat frem i lerskåle.

Der bliver ofte spillet sommerspil på plænen foran Moesgaard Museum, som er en del af det årlige program. Dette kan du se meget mere om på hjemmesiden, hvor du finder det årlige program for Moesgaard Museum.