Oplevelser du skal se i Aarhus C

Kunst og kultur dagen lang

Aarhus C byder på flere museer, og de er alle et besøg værd. Er du typen der elsker at vandre rundt i dit eget tempo mens du kigger på udstillinger af forskellige art, kan du nemt få en dag – eller flere – til at gå i byens mange tilbud. De fleste kender til Aros, som efterhånden er blevet byens varemærke. Med regnbuen på toppen, som i sig selv er et besøg værd, er byens største museum en blanding af både det moderne, det politiske og det klassiske, som bliver opdelt mellem etagerne fra toppen helt ned til kælderen.

Når de første timer af dagen er blevet brugt på Aros, kan du nemt fortsætte over på den anden siden af vejen, hvor Kunsthal Aarhus ligger. Et mindre museum fysisk, men som udfordrer dig i hvordan du tænker over vores samfund og verden. Blandt andet kan du opleve en udstilling som kigger på ekstremsport i nutiden, og hvordan det er med til at flytte menneskets grænser.

Mad, drinks og delikatesser

Aarhus har også en blomstrende kulinarisk scene, som de seneste år har skabt stor opmærksomhed. Skal du have lidt lækkert at spise inden du tager på dagens første tur i byen, er bagerne David Breadhead og Jumbo to gode valg, som helt sikkert får dig til at smile ved smagen af deres lækre bagværk.

Er det aftenens menuer som har din største interesse, er der flere muligheder i hjertet af Aarhus. Gastromé er med sin ene Michelin stjerne en af landets bedste restauranter, og er klart et besøg værd når man er i byen. Her kan du opleve det klassiske danske køkken, fortolket og tilberedt med et moderne touch.

Har du lyst til en lækker drink mens du spiser noget lækkert, er St Pauls Apothek helt perfekt til dig. Lækker menu med flere retter, med dertilhørende cocktails der er lavet til at komplimentere maden, får du her en oplevelse som tager hånd om dig i alle facetter.

Aarhus C er en nem by at bevæge sig rundt i, og derfor kan din bil holde stille under hele dit ophold i byen. For at gøre det nemmere for dig selv kan det anbefales at bruge en af byens mange parkeringsanlæg, så du slipper for at bekymre dig om den mens du nyder dit ophold i byen.