Optimer dit landbrug med et tildelingskort

Optimer dit landbrug med et tildelingskort

Vi lever i en tid, hvor der kommer flere og flere innovative løsninger til forskellige erhverv. Landbruget har allerede tidligere gennemgået en industrialisering, men nu er der endnu blevet plads til forbedring og effektivisering af landmandens dagsorden.

Lyder det som noget for dig? Så læs med her, og gør noget godt for dig og dit landbrug!

Få foretaget en markanalyse

Når man foretager en markanalyse, foregår det ved, at en drone flyver over markerne og aflæser planternes fotosyntese. Dette er nemlig med til at afsløre afgrødernes sundhedstilstand, hvilket er meget brugbar viden for landmanden! Når alt data er indsamlet, vil det blive analyseret til brugbar information om fx plantestress, plantetælling, identifikation af ukrudt i marken og højdeområder i marken.

Fra markanalyse til tildelingskort

Når markanalysen er fuldført, kan der blive oprettet et kort med indbygget tildelingsdata, som kan vise markens tilstand. Med disse informationer er det muligt at få et godt overblik over lige præcis der, hvor ens marker kan have brug for lidt ekstra kærlighed.

Du kan fx få klarlagt, hvor marken mangler ekstra gødning, men det er også muligt at få information om det forventede afkast ved høst af en afgrøde.

Spar penge med tildelingskortet

Ud over at tildelingskortet forsyner landmanden med enormt brugbart information, sparer det ham også for penge – og potentielt rigtig mange penge.

Tænk fx hvis gødningen bruges det helt forkerte sted, eller man kunne have afhjulpet plantestress, inden det spredte sig.

Det er ikke bare effektivt – det er også hurtigt!

Du tænker måske, at det hele lyder som en tidskrævende og omfattende proces. Men det er faktisk slet ikke tilfældet. Afhængigt af hvor mange hektarer der skal aflæses, vil tildelingskortet kunne udleveres allerede 15-45 min. Efter, dronen er landet.

Normalt tager det 45 minutter at aflæse 40 hektar land, og du vil modtage analyserne via en webportal eller direkte. Informationerne kan yderligere overføres til landbrugsmaskiners GPS-navigation, som gør landmandens arbejde endnu lettere.

Der er allerede mange landmænd, som har taget den kloge beslutning om at optimere deres landbrug. Du kan følge trop eller stille dig bagerst i køen – hvad vælger du?