Sådan bringer du fornyelse til dit køkken og spisestue

Når det gælder indretningen af dit hjem, er det vigtigt at tænke over, hvordan dit køkken og spisestue skal se ud. Ofte fokuserer vi på de rum hvor vi slapper af, såsom stuen og soveværelset. Men for at hele vores hjem spiller, skal alle rum have en værdig mængde opmærksomhed. Fordi vi forbereder og samles om måltidet i spisestuen og køkkenet, er det vigtigt at her er både praktisk og hyggeligt. Her får du et par tips til din indretning af disse rum.

 

Tænk over dit valg af spisebordsstole

En af de genstande i spisestuen der betyder mest for rummets æstetik og funktion, er spisebordsstolene. Stolene skal derfor både passe til den stil du ønsker for dit hjem, samtidig med at de skal være behagelige at sidde i. Du kan med fordel købe spisebordsstole, der matcher dit spisebord for at give spisestuen et mere fuldendt udtryk. Med de rette spisebordsstole, kan du introducere fornyelse til dit hjem. 

 

Vælg de rigtige spisebordslamper

Et andet aspekt af din spisestues indretning, omhandler belysningen i rummet. Det spiller en stor rolle for æstetikken, hvilke lamper og dermed hvilket lys der præger rummet. Normalt associerer vi hyggelige rum med et mere dæmpet lys, der kommer fra flere lyskilder, placeret rundt i rummet. Over et spisebord må man dog have en god mængde lys, så man kan se hvad man laver når man anvender bordet. Om det er til selve måltiderne, lektielæsning eller arbejde, er det vigtigt at have god belysning. Når du vælger lamper til spisebordet og til spisestuen generelt, er det derfor vigtigt at du rammer en god balance mellem lys og mørke. 

 

Eksperimenter med spisebordet

Når det gælder spiseborde, er der en utrolig variation i de valgmuligheder du har. Derfor er det oplagt at overveje, om spisebordet kunne være et emne man kan eksperimentere i. Du kan eksempelvis tænke over, om du skal vælge et rundt spisebord frem for et rektangulært. Med denne form kan alle medlemmer af familien bedre se hinanden, og det giver en anderledes dynamik ved måltidet. Du kan også overveje, hvilket materiale dit spisebord skal være lavet af. Er du til det rustikke, kan et bord med en træoverflade være ideel. Har du børn, kan du tage det praktiske hensyn at have et dække af plastik under en dug eller lignende, for at minimere skader på bordet hvis der bliver spildt.