Sådan gør du din bolig mere miljøvenlig

I dag er “grøn” på dagsordenen alle steder. Vi skal konstant høre på, hvordan verden er ved at gå under, fordi menneskene forurener den. Det er derfor et held-i-uheld, at vi også lever i en tid, hvor vi har muligheden for at foretage en grøn omstilling i mange henseender. Hvis du er vild med klima og miljø og gerne vil bidrage til en mere “grøn” verden, så læs med her, hvor vi kommer med tips til, hvordan du kan gøre din bolig mere miljøvenlig!

 

Bedre isolering

Noget der virkelig kan sørge for, at din bolig ikke er miljøvenlig, er dårlig isolering! Du bør derfor, hvis du ønsker en mere miljørigtig bolig, tage et tjek på din isolering som det første!

Start fx med at tjek, om fugen omkring vinduer og døre er tæt. Hvis din fuge er utæt, skal den udbedres. Hvis du bor i et ældre hus, kan du opleve, at isoleringen i hulmuren falder sammen. Hvis det er tilfældet, er det på tide at få den fikset! Isolering i hulmuren er faktisk rigtig fornuftig, når bare det virker! Det kan derfor også være en idé at få installeret. Og udover at det er miljøvenligt, så sparer det også på varmeregning – to fluer med ét smæk! Dét er smart!

 

Mere miljørigtig opvarmning

 

Den mest miljørigtige opvarmning er muligvis solceller, men det er samtidig en meget omfattende løsning. Det kan derfor være nødvendigt at kigge andre veje. Du kan fx få monteret et biobrændsel anlæg, som er langt mere miljøvenligt end afbrænding af olie og naturgas.

 

Få grøn elektronik i boligen

Vi bruger mere og mere elektronik i dag, hvorfor det giver mening at overveje en grøn kilde til ens elektronik. Da der netop er så stor fokus på grøn omstilling i dag, er der heldigvis flere elselskaber, som tilbyder en grøn energikilde. Eksempler på grønne energikilder kunne være vindmøller og vandkraft.

Derudover er der også små tiltag, du selv kan tage for at bruge mindre el. Begynd fx at slukke lyset, efter du har forladt et rum eller hiv stikket ud af kontakten, når du ikke bruger det tilsvarende apparat.