Sådan kommer du både nemt og hurtigt rundt i Århus og omegn

Indtil nu er det ikke sikkert, du har set en bil for værende en nødvendighed, hvis du bor i Århus midtby. Alting ligger jo i udmærket gåafstand, og parkeringsmulighederne er måske heller ikke prangende. Hvis du dog alligevel er begyndt at føle et behov for det populære transportmiddel, må du ikke ignorere det.

Leas for en kortere periode

Det kan være, du ikke forestiller dig, at behovet for en bil vil vare for evigt. Da ville det være upraktisk at købe en bil, som skal sælges igen om tre år. Som alternativ til at købe en bil, kan man lease den. Hos perbcars.dk er der masser af hjælp at hente, og de har et prisværdigt udvalg af biler, som du kan lease.

Hvis ansvar skal bilen være?

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan lease. Der er to steder, ansvaret kan ligge, når leasingperioden ikke længere er i gang: leasingfirmaet og kunden/dig. Ved en finansiel leasingaftale er ansvaret dit, mens det ved en operationel leasingaftale er leasingfirmaets.

Finansiel leasingaftale

Finansiel leasing ligner i høj grad at købe en bil på afbetaling. Forskellene er, at du kun betaler for værditab i leasingperioden, at du ikke skal betale mere end 0,5% registreringsafgift om måneden ved en udlandsimporteret bil, at medarbejderen ikke skal betale SKAT af fri bil ved splitleasing, og leasingydelser, drift og vedligehold inkl. moms kan fratrækkes grundet leasing.

Operationel leasingaftale

En operationel leasing aftale pålægger leasingfirmaet det grundlæggende ansvar for bilen. Det er næsten lig at leje en bil. Al vedligeholdelsen er taget af dine skuldre, og det er leasingfirmaet, der skal betale, hvis bilen beskadiges. Den operationelle leasingaftale er af selvsamme årsag dyrere end den finansielle. Når leasingperioden er veloverstået, kan du blot videregive nøglerne til leasingfirmaet, som derefter står for den komplette varetagelse af bilen.