Sådan skaber du en hyggelig stemning på din terrasse

Så er det snart sommer og tid til at bruge terrassen igen .Vi er nok mange, der har glædet os til at kunne indvie vores udearealer igen med havefester og grill på terrassen. Men måske terrassen er blevet lidt forsømt henover de kolde måneder og trænger til at blive gjort lidt i stand til den kommende sommersæson. 

Hvis din terrasse er belagt med fliser, så er en god start en fliserens. Måske vinterens kolde og våde vejr har sat sine præg på dine fliser med alger og andet snavs. Med en fliserens kommer du hurtigt det til livs, så du igen har lyst til at sætte dine fødder på terrassen – også med bare tæer. 

Herunder får du et par gode tips til at gøre terrassen sommerklar. 

Find havemøblerne frem

Når du har foretaget en fliserens eller en hovedrengøring af terrassen, så er det tid til at finde havemøblerne frem. Giv dem en tur med en våd klud og lidt sæbevand. Hvis du trænger til at forny udtrykket på terrassen, er en billig måde, fremfor at skal ud og købe helt nye havemøbler, at pynte med nye hynder og måske en fin dug til bordet, som kan være med til at skabe den helt rigtige sydlige feriestemning. Er du kreativ og ferm med en symaskine, så kan du også selv lave betræk til hynderne. Du kan helt sikkert finde nogle fine stoffer i din lokale hobbybutik. Alternativt kan en  tur i genbrugen også give pote. Her kan du være heldig at finde nogle flotte due eller dynebetræk, som kan få nyt liv som hyndebetræk på din terrasse.

Rens grillen 

Sommer er også lig med grillpølser og kolde håndbajere. Gør din grill klar til sommersæsonen med en grundig rengøring. En måde at gøre den grundigt ren, er ved at smøre risten godt ind i brun sæbe og læg den i en plastpose natten over. Dagen efter vasker du den efter med vand og eventuelt en sjat sulfo og så er du klar til grillfest. 

Skab hyggelig atmosfære med blomster og lyskæder

En måde hvorpå du kan gøre din terrasse ekstra hyggelig, er ved at tilføje planter i krukker. Det giver både farve og liv til udearealet. Der findes blomster og planter for enhver smag. Er du mest til de grønne planter kunne du for eksempel anskaffe dig et abetræ eller en cedertræ. Er du til de mere farverige, så kan du med fordel vælge noget, som gør bierne glade (og dermed også miljøet), det kunne for eksempel være krokus og erantis.

Derudover er et andet tip at sætte lyskæder op, som skaber et hyggeligt lys, når solen går på hæld.