Sådan starter du din egen virksomhed

Måske har du gået med drømmen om at blive selvstændig og starte din egen virksomhed i mange år. Eller måske har du netop fået en god idé, du nu bare brænder for at føre ud i livet.

Men al begyndelse er svær. Og hvor er det lige, man starter, når drømmen om at starte sin egen virksomhed tager sin begyndelse?

Lav en forretningsplan

En forretningsplan er ikke bare et stykke kedelig og tidskrævende papir, der ikke har andet formål end at røve dig for tid om aftenen. Med en forretningsplan kan du sætte ord på dine mål for din virksomhed.

Et par vigtige områder, der er værd at komme omkring i sin forretningsplan, er blandt andet:

Hvem er din målgruppe?
Hvad er dit økonomiske råderum?
Hvor mange timer kan du lægge i din virksomhed?
Hvem er dine umiddelbare konkurrenter?
Hvordan ser markedet for dit produkt ud?
Hvad er det første mål, du skal nå?
Hvad er din virksomheds værdigrundlag?
Hvordan vil du sælge dit produkt (Eksempelvis egen webshop mv.)?

Ved at svare på alle disse spørgsmål får du mulighed for at dykke ned i kernen af din virksomhed og blive klogere på, hvilken vej du vil gå. Og du komme til at stå med en stærkere virksomhedsidentitet til følge.

Opret CVR

Når du har styr på din forretningsplan og finanserne, så er det tid til at oprette CVR. Det gør du gennem virk.dk, hvor du registrerer din virksomhed. Her skal du have for øje, hvorvidt du vil momsregistrere din virksomhed eller ej.

Hvis du ikke forventer at tjene mere end 50.000 kr. det første år, er det ikke nødvendigt at momsregistrere din virksomhed. Men hvis du har mange udgifter til indkøb, kan det være en fordel at gøre det, så du kan trække momsen fra i sidste ende.

Annoncér på relevante platforme

Det er efterhånden blevet lidt af en jungle at skulle finde hoved og hale i de mange tilbud om online-annoncering. Derfor bør du overveje, hvor din målgruppe kunne tænkes at færdes. Måske skal du investere penge i nogle facebook-reklamer? Eller måske er det mere relevant for din virksomhed med en kampagne på Amazon? Alternativt kan du også forsøge at få et samarbejde med en influencer inden for dit område, der kan gøre din virksomhed synlig gennem sine SoMe-kanaler.

Der findes mange muligheder for at gøre din virksomhed mere synlig – du skal blot finde den vej, der er mest optimal i forhold til din virksomhed.

Held og lykke med at starte din egen virksomhed.