Sådan bliver din have lige så flot som resten af Aarhus

Aarhus er en skøn by, hvor der både er plads til moderne lejlighedskomplekser og hyggelige villaveje. Hvis du skulle være så heldig at bo i et hus med have, så har du måske også gjort dig nogle tanker om, hvordan den kan blive lige så flot som resten af Aarhus’ parker og udearealer. Der er nemlig ikke noget bedre end at komme gående ned gennem et dejligt nabolag med grønne græsplæner og bede med lækre grøntsager. Det behøver heller ikke være svært at passe sin have, for med et par enkelte tiltag kan den blive lige så grøn og charmerende, lige til et havemagasin.

Græsplænen

I næsten hver have, vil man kunne finde en fin, grøn græsplæne. Det er fantastisk at have et sted, hvor der både er plads til at spille bold, spise aftensmad og holde havefest. Heldigvis er det heller ikke særligt svært at passe en græsplæne, for den kræver ikke meget mere end et par slåninger en gang imellem. Det kræver selvfølgelig en ordentlig græsslåmaskine, men den er også at finde i de fleste redskabsskure. Hvis du skal dyrke græsplæne på et større areal, kan det dog også anbefales at købe en stennedlægningsfræser, da gør jorden helt klar til græsfrøene. Du kan læse mere på https://www.dk-tec.dk/jordredskaber/stennedlagningsfraser.html.

Grøntsagerne

Der er få ting så indbydende som en fin række af lækre og appetitvækkende grøntsager. Samtidig er der masser af frihed forbundet med at kunne dyrke en del af sin egen mad og helt selv vurdere, hvad man synes smager allerbedst. Der er selvfølgelig nogle ting, der er lettere at få til at gro end andre, men du kan altid prøve dig frem og se, hvad der vokser bedst. Det kan være en næsten meditativ oplevelse at betragte de lækre grøntsager spire frem fra jorden og vide, at man selv har plantet dem.