Sådan forbedrer du arbejdsmiljøet i det nye år 

Vi går snart ind i et nyt år, og derfor kan det være tid til at kigge din virksomhed efter i sømmene. Hvad mangler I for, at jeres virksomhed bliver en komplet succes? Sørg for at kigge på jeres arbejdsmiljø på flere niveauer, så 2023 bliver et fantastisk år for jeres virksomhed. Læs med her, hvor du får nogle idéer til, hvad I kan gøre for at forbedre arbejdsmiljøet. 

Det fysiske arbejdsmiljø er vigtigt 

Det er vigtigt, at de fysiske rammer er gode i din virksomhed. Det har nemlig også betydning for arbejdsmiljøet, at dine medarbejdere ikke går og bliver irriteret over, at de fysiske rammer har mangler. Derfor kan I med fordel tjekke efter, om I har nye og gode redskaber, som I skal bruge i jeres virksomhed. F.eks. hvis I arbejder i sundhedssektoren, har I måske brug for nye stetoskoper, injektionsnåle eller maskiner. Derudover kan I også kigge på, om der er brug for renovering af nogle områder, så alt er i orden. 

Forbedr det sociale 

For at opnå et godt arbejdsmiljøet er det også vigtigt, at der er fokus på at skabe gode sociale rammer. Det kan derfor være fordelagtigt, at I laver nogle fælles aktiviteter for medarbejderne, som ikke er arbejdsrelateret. Det kan være alt lige fra spisning, fest, julehygge, bowlingtur eller et tegnekursus. Alt efter hvor stor jeres virksomhed er, kan I vælge mere eller mindre ryste-sammen aktiviteter på tværs af teams. Det vigtigste er blot, at I laver noget, hvor jeres medarbejdere bliver rystet sammen, så de lærer nogle nye at kende. 

Derudover kan det også være en god idé, at I har fokus på det sociale mellem jeres medarbejdere i det daglige. I kan nu igangsætte forskellige tiltag, hvor I skal rose hinandens arbejde og komme med konstruktiv kritik.