Sådan kan du gøre dit hjem smartere

Der bliver talt rigtig meget om, hvordan vores hjem i fremtiden bliver smartere. Vi kan allerede se det med vaskemaskiner, der har en tilknyttet app, som fortæller dig, hvornår den næste vask er færdig eller kameraer i hjemmet med indbygget wi-fi, så du kan sidde på dit arbejde og følge med i, hvad der sker derhjemme. Der findes også termostater, der kan indstilles så de begynder at varme huset op, når du er på vej hjem fra arbejde, så du kan komme hjem til et hus, der er dejligt varm samtidig med, at du sparer på varmen, mens du ikke er der.

Alt bliver smartere

Der er ingen ende for alle de dimser, vi efterhånden kan få der er knyttet op på nettet eller Bluetooth. Er du selv interesseret i at gøre dit eget hjem lidt smartere, kan du tage et kig på smartery.dk, hvor du bland andet kan finde smarte lyspærer, sensorer og alarmer. For det meste kræver det ikke det helt store setup at komme i gang, de smarte lyspærer for eksempel passer til almindelige sokler og fungerer sammen med de gængse assistenter som Siri, Alexa og Google.

Der er altså masser af muligheder for at gøre dit hjem smartere og undgå at rejse sig fra sofaen, når man skal ændre på lyset eller se den næste film på tv’et. Alting kan styres via en app eller stemmen. Der er også folk der henviser til at det at gøre sit hjem smartere er godt for miljøet. Begrundelsen er at man ved at gøre sit hjem smartere også sparere på strømmen, da man kan sørge for kun at have ting tændt, når man rent faktisk bruger dem. Når du f.eks. slukker tv’et, så er det for det meste på standby, hvilket vil sige, at det stadigvæk bruger strøm bare ikke så meget.