Skal du permanent arbejde hjemmefra? Få styr på kontoret

Det er under corona-nedlukningerne blev til en almindelighed at arbejde hjemmefra for dem, det er muligt. Er du en af de endnu hjemmesiddende, som måske endda har fået en melding fra det firma, du arbejder hos, om, at I ikke skal forvente at komme tilbage på selve arbejdspladsen igen som før? Så læs med her.

Beskyt gulvet

Når du sidder derhjemme, har du sandsynligvis fået indrettet et hjemmekontor, der lige akkurat er indrettet hensigtsmæssigt nok til, at du kan få dine arbejdsdage på kontorstolen ved skrivebordet til at fungere. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det nødvendigvis er optimale forhold, du arbejder under.

Det vigtigste er, at du sidder behageligt og i en stol, der ikke volder dig skader. Dernæst er det dog også vigtigt at beskytte rummet, du sidder i. Dit hjemmekontor, er der en stor chance for, vil blive benyttet i adskillige år fremadrettet. Derfor bør du passe på bl.a. gulvet, så det beskadiges så lidt som muligt. Det kan du for eksempel sørge for med et stoleunderlag. Et stoleunderlag beskytter gulvet mod skrammer og ridser pga. kontorstolen, der rulles hen over gulvet, når du bevæger dig i den. Dermed forebygger det, at dit gulv bliver beskadiget unødigt og skal skiftes før tid.

Udvid rammerne

Dengang hjemmearbejde kom pludseligt som en foranstaltning mod corona-smitte på arbejdspladserne, var der næppe mange, som forventede, at fænomenet var kommet for at blive. Siden det ikke blev betragtet som en permanent løsning dengang, slog de fleste sig blot til tåls med deres hjemmekontor, som det var, men det behøver du ikke, hvis det nu er annonceret som en vedblivende arbejdsmåde. Det vil tværtimod være lettende for dig at bygge ud på hjemmekontoret, så du får bedre plads til alt, hvad kontoret skal indeholde, og kan indrette det mere personligt og derved føle dig bedre tilpas i rummet.