Vil du betale mindre for varme? Svaret er en varmepumpe

Varme kan blive dyrt, især når du sidder i en dårligt isoleret bolig med de fleste af vinduerne mod nord og syd frem for mod øst og vest. Og det hjælper heller ikke på det, hvis din varmeløsning ikke er designet til at opvarme så stort et rumfang, som du står med. Her har du dog en løsning, og den hedder varmepumper. Med varmepumper kan du over tid spare mange penge på varme til din bolig.

 

Vil du have din varme fra vind eller jord?

Varmepumper kan du fx finde inde på https://scanheat.dk/, hvor du kan finde tilbud på luft-til-luft-varmepumper og luft-til-vand-varmepumper. Foruden de to løsninger er der også jordvarme, hvor varmeenergi fra solen, der er lagret i jorden, bliver opsamlet af en nedgravet slange og brugt til at give varme i gulv og radiatorer. Omvendt henter de to første typer pumper deres varme fra luften.

 

Dobbelt-grøn gevinst ved at få en varmepumpe til dit hjem

Selvfølgelig er en varmepumpe en stor investering i starten, men over tid sparer du penge, da du ikke er nær så afhængig af din nuværende varmeløsning. Desuden øger du din boligs værdi ved at have en varmepumpe, og at du evt. bliver mindre afhængig af fossile brændstoffer betyder også, at du kan leve miljøvenligt. Så du høster en dobbelt-grøn gevinst: Flere penge og god miljøbevidsthed.

 

Kan sælger tilbyde montering og god efterservice af varmepumper?

At sætte en luft-til-luft- eller en luft-til-vand-varmepumpe op kræver ikke en voldsom indsats, men jobbet skal gøres af professionelle. Ved køb af varmepumpe bør du derfor være sikker på, at sælger kan tilbyde montering og træde til, hvis pumpen går i udu. Da varmepumper har en lang levetid, så skal du selvfølgelig vide, om sælgeren er én, du gider have med at gøre i flere år efter selve handlen.