Derfor skal du oprette særeje

Er du gift? Med et dejligt menneske? Eller skal du snart giftes? Og glæder du dig helt enormt? Men har du sparet en masse penge sammen gennem et langt liv? Og vil du helst gerne selv tage vare på din formue? Det skal du slet ikke være ked af, for det er helt forståeligt. Og der er slet ingen grund til at tro, at netop din bedre halvdel ikke vil kunne forstå situationen.

Hvis du stadig er i tvivl, kan du læse med herunder, hvor du kan finde ud af, hvad særeje er, hvordan du opretter særeje, og hvorfor du skal gøre det online.

Hvad er særeje?

Særeje er noget, du kan oprette, hvis du ikke ønsker at dele din formue eller blot de penge, du har stående, med din ægtefælle eller din kommende ægtefælle. Hvis I bliver gift, og I ikke opretter et særeje, betyder det, at du må afgive halvdelen af din formue til ham eller hende, hvis I bliver separeret eller skilt.

Det kan for mange mennesker føles grænseoverskridende at skulle tage en så alvorlig snak allerede inden, I er gift. Men det kan betyde alverden for jer begge, hvis I en dag bliver separeret eller skilt. Ligesom du ville have det svært ved at afgive halvdelen af din formue til din eksmand eller ekskone, vil han eller hun nok have det på samme måde. Derfor er det vigtigt, at I tager snakken op, hvis en af jer har mange penge stående på kontoen, eller hvis en af jer skulle få det.

Hvordan opretter jeg særeje?

Hvis du ønsker at oprette særeje, er det en god idé at starte med at snakke med din kommende ægtefælle først. Selvom snakken kan være svær, er det en god idé alligevel. Når I skal oprette særeje, skal I lave en ægtepagt, og for at gøre det, skal I hive fat i en advokat til at hjælpe jer, eller I skal gøre det online.

Hvis I alligevel er i gang med at finde en advokat, kan I lige så godt find dygtig boligadvokat til fast pris i Aarhus, hvis det er der i bor, så I kan begynde at kigge på bolig sammen.

Hvorfor skal jeg gøre det online?

I kan altså både oprette særeje ved at find en advokat, men I kan også opret særeje online. Det gør I ved at søge på det, og så vælge en af de sider, I synes bedst om. Derefter skal I sætte jer grundigt ind i reglerne og snakke længe sammen, og så er der faktisk ikke andet for end bare at gøre det med det samme. Og så har I oprettet særeje – nu kan I blive gift.