Et mere støjfrit Aarhus

larm

Der er ingen tvivl om, at støj fylder rigtig meget i Smilets By. Det skyldes selvfølgelig, at der er meget tæt beboelse og en masse aktivitet i bycentrum. Derudover skyldes det naturligvis også, at der er meget trafikstøj. Det er noget, man med forskellige tiltag forsøger at komme til livs. Det kan blandt andet ved ved at føre mere kontrol med trafikstøjen. Det er dog ikke den eneste løsning. Der er naturligvis også nødt til at ske en ændring fra bilisternes side.

Kør lidt mindre

Når man taler om trafikstøj, handler det selvfølgelig rigtig meget om biler. Jo flere biler på vejen, jo mere støjer det. Det er noget, rigtig mange beboere i Aarhus lider en smule under. Hver gang man åbner vinduerne, vil man kunne høre støjen fra de mange biler.

Hvis man gerne vil gøre noget ved det, kan man selvfølgelig selv tænke i at køre lidt mindre. Hvis det ikke er strengt nødvendigt at tage bilen, kan man komme frem på en anden måde. Det er samtidig også langt nemmere i midtbyen, hvor man skal finde parkering og døje med den slags.

Det er selvsagt også en meget stor gevinst for miljøet. Det er svært at komme udenom, at biler forurener en masse. Det skyldes selvfølgelig primært, at der stadig er rigtig mange benzin- og dieselbiler rundt på vejene. Heldigvis er det en fokus, mange har taget til sig. Der er selvsagt kommet langt større opmærksomhed på klimaområdet, hvilket smitter af på folks valg.

Hvis du føler dig generet af bilstøj, kan du med fordel selv forsøge at justere. Har du en bil, så prøv at lad den stå, når det ikke er nødvendigt at starte den op. Ofte er afstandene i Aarhus også så små, at det faktisk er nemmere at gå eller cykle.

Undgå unødig støj af respekt for andre

Det er naturligvis ikke kun bilstøj, som skaber irritation for borgerne. Der er også rigtig mange andre former for larm, som kan virke generende. Det gælder eksempelvis i nattelivet, eller når der er bestemte events rundt omkring. Her er det også et spørgsmål om at forsøge at udvise respekt for andre.

Der er ingen grund til at råbe op, når man er i det offentlige rum. Der er helt sikkert plads til larmen, når man tager på bar eller diskotek. Derfor kan man sagtens forsøge at skrue lidt ned for det, når man eksempelvis kommer udenfor.