Hvornår skal vinterdækkene på? Læs med her og bliv ekspert i vinterdæk

Det kan være svært at vurdere, hvornår du skal tage din bil på autoværksted og udskifte dine almindelige dæk med vinterdæk. Heldigvis er det ikke så svært, så længe du husker på én enkel tommelfingerregel. Den regel og meget mere kan du læse om i denne oversigt.

Er vinterdæk nødvendige?

Vinterdæk er ofte nødvendige i det sene efterår og vinter, men de er ikke lovpligtige. De er dog lovpligtige i lande som Sverige, så hvis du skal på skiferie der, skal du anskaffe dig nogle vinterdæk. Selvom de ikke er lovpligtige herhjemme, er det ofte nødvendigt for at sikre godt vejgreb. Det gør kørsel på vejene mere sikkert for dig, samt andre bilister. Dit lokale værksted kan hjælpe dig med at skifte dækkene lige her.

Hvornår skal vinterdækkene på?

Vinterdæk er ikke kun nødvendige, når der er sne på vejen. Derfor er det en bedre idé at kigge på temperaturen. Som udgangspunkt bør du skifte til vinterdæk, når temperaturen om dagen er under 7 grader. Ved disse temperaturer vil der ofte komme nattefrost, hvilket gør vejene glatte. Når det sker, er det en rigtig god idé at skifte til vinterdækkene.

Hvornår kan jeg skifte til sommerdæk igen?

Du kan skifte til almindelige dæk, når temperaturen igen kommer over 7 grader om dagen. Du bør være opmærksom på, at dette bare er midlertidigt og at temperaturen igen dykker i en periode. Derfor er det en god idé at vente lidt, inden du skifter.

Hvor længe holder vinterdæk?

Holdbarheden på dine vinterdæk kommer selvfølgelig an på hvor meget du kører med dem i løbet af vintermånederne. En god tommelfingerregel er, at vinterdæk typisk holder i omkring 6 år. Efter den tid kan du tage et kig på dem og vurdere, om de kan holde til endnu en vinter eller to.