Gode råd til dig der skal have solgt din bil

Langt de fleste mennesker kommer på et tidspunkt til at eje en bil. Det at eje en bil indeholder også ofte, at du på et tidspunkt skal af med den bil igen, og det kommer ofte til at ske ved et salg. Dog er et salg ikke altid lige så let, som det måske lige lyder. Der er flere måder at sælge på, og på nogle punkter er der ret mange ting, der skal være styr på, før bilen er solgt.

 

Privat salg

Når du skal af med bilen, kan du vælge at sælge den privat. Her er der dog nogle formalia og kriterier, du skal være opmærksom på. For det første, skal du være sikker på, at køberen har et gyldigt kørekort – du har ret, ja faktisk krav på at skulle se det, da det er en lovovertrædelse, hvis du overgiver bilen til en fører uden gyldigt kørekort. Du må selvfølgelig heller ikke lade køberen prøvekøre bilen uden dig, da det jo så er alt for nemt at stjæle den. Udover alt dette, skal du også sørge for at du har fået pengene, inden du overgiver registreringsafgiften til køberen, og denne registreringsafgift kan komme i køberens navn via SKAT. Når dette er opfyldt, er bilen ikke længere din.

 

Salgsservice

Hvis du synes, at det med at sælge bilen selv lyder lige bøvlet nok, er der heldigvis også nogle andre løsninger, der gør det meget lettere for dig som sælger. Der er nemlig nogle firmaer, der har specialiseret sig i at sælge biler, som du kan henvende dig til. Det har et par fordele, da du slipper for en hel del besvær ved at overlade jobbet til nogle andre – f.eks. kan du slippe for bøvlet med SKAT. Du kan se alle mulighederne på autobasen.dk.