Guide: hvornår har du brug for en maler?

Typisk står man foran en stor maleropgave, når man skal flytte ud og klargøre boligen til de nye beboere, og når man skal flytte ind i et nyt hjem. Det er derfor ikke altid, at man har overskuddet eller tiden til at klare store maleropgaver, når der også skal pakkes ned og ud, planlægges, flyttes og fikses. Skal I så vælge en maler til opgaven? Bliv klogere på det her.

Gør-det-selv eller betale sig fra det?

Hvornår giver det mening at betale sig fra at få malet hjemmet? Svaret er i høj grad op til den enkelte og til den specifikke situation. Som beskrevet ovenfor, så kan flyttesituationer være så hektiske og stressende, at det er godt givet ud at betale for at få malet hytten. Men hvad med når det bare er et par enkelte værelser, der trænger til en opfriskning?

Det kan være en fordel at hyre en maler, hvis du ikke selv føler dig sikker på at udføre opgaven, eller hvis du af den ene eller den anden grund er ude af stand til selv at gøre det. Derudover kan det være en fordel at få hjælp udefra, hvis malerprojektet bliver en stressfaktor oven i en i forvejen hektisk hverdag.

Det er altså en personlig beslutning, som skal opvejes i forhold til økonomi, tid, kompetencer og prioriteringer. Tag evt. kontakt til en lokal maler på forhånd for at forhøre dig om prisen. Find maler i Aarhus på Bygga.dk.

Maler til specialopgaver

Der, hvor mange oftest får hjælp udefra af en maler, er ved opgaver, som er mere komplicerede end bare at male en væg i en anden farve. Det kan f.eks. være ved:

  • Dekorationer, mønstre, marmorering, strukturmaling eller lignende præciseringsopgaver
  • Maling af overflader, som skal behandles på bestemte måder for at malingen bliver dækkende
  • Maling af ældre bygningsværker, hvor det gamle udtryk skal bevares eller genskabes så godt som muligt
  • Store maleropgaver – f.eks. maling af boligen udvendigt, eller hvis både vægge, lofter, gulve og karme i et hjem skal males

Står du foran en sådan stor og kompliceret maleropgave, så kan det være en fordel at få en professionel maler ind, så det bliver udført godt og sikkert, samtidig med at det bliver gjort effektivt. En maler vil også være opmærksom på at behandle de forskellige overflader godt og grundigt undervejs, så malingen bliver ensartet og slidstærk.

Farvesammensætning og problematiske overflader

Hvis du selv er frisk på at tage fat i malerpensel, men er i tvivl om selve processen eller har behov for rådgivning i forhold til farvesammensætninger og behandling af diverse overflader, så kan du også vælge at kontakte en maler og få hjælp i form af rådgivning og sparring.

Du kan også vælge at overlade maling af de problematiske områder i hjemmet til maleren – f.eks. lofter og karme –, imens du selv tager dig af den lettere del. På den måde sikrer du, at de problematiske områder bliver udført ordentligt, og undgår at regningen bliver alt for stor.