Hvad gør Mont Blanc skriveredskaber så speciel?

Kuglepenne og skriveredskaber er normalt ikke så dyre. I de fleste supermarkeder og boghandlere kan en kasse med discountkuglepenne købes for næsten ingen penge, og netop kuglepenne bliver vi kastet i hovedet som sponsorprodukter fra diverse banker, fagforeninger, supermarkeder med mere. Men når det kommer til skriveredskaber, er der særligt et mærke som skiller sig ud – det tyske Mont Blanc, som er kendt for deres Mont Blanc skriveredskaber til priser på mange tusinde kroner. Men hvad gør egentlig disse skriveredskaber så specielle og dyre?

Kvalitet og brand

Da Mont Blanc lavede deres første skriveredskaber i 1906, blev de meget hurtigt kendt for kvaliteten heraf. I modsætning til de mange billige varianter der i dag findes på markedet, holder en Mont Blanc fyldepen i mange år, hvor nogle endda trofast lader sin Mont Blanc fyldepen følge sig hele livet. I Meisterstück serien findes der talrige specialproducerede skriveredskaber der er unikke og håndlavede, hvilket bidrager til det særlige brand der omkranser Mont Blanc. I alle deres kuglepenne i Meisterstück serien er tallet 4810 indgraveret, hvilket er en lille detalje der referere til Mont Blanc bjerget, der er europas højeste punkt. Mange toppolitkere, statsministre, præsidenter, ledende chefer i erhvervslivet og endda royale, benytter således altid en Mont Blanc fyldepen når de vigtigste kontrakter og aftaler skal underskrives.

Dyre kvalitetsmaterialer

For at deres skriveredskaber skal kunne holde så længe, er det nødvendigt at lave kuglepennene, der kan koste op mod 8.000 kroner af nogle gode kvalitetsmaterialer. Med foruden de gode legeringer, findes der flere skriveværktøjer fra Mont Blanc, hvor der er brugt 14 karat guld, og endda mindre diamanter, hvortil priserne for deres fyldepenne pludseligt begynder at give noget bedre mening.

Er Mont Blanc fyldepenne prisen værd?

Trods de dyre priser, sælger Mont Blanc mange tusinde fyldepenne hvert eneste år til lande over hele verden. Køberne betaler for høj kvalitet, gode materialer, men også en god historie. For der er ingen tvivl om, at Mont Blanc fyldepenne er en luksusvare, og at mange af ejerne heraf i lige så høj grad ser fyldepennen som et statussymbol. Dette gælder dog for mange produkter i vores dage, hvor visse brands og designs er i særlig høj kurs, da de er de ledende inden for hver af deres felter. Hvorvidt om fyldepennene er prisen værd, afhænger derfor af kunden der køber dem, og om planen med fyldepennen er at skrive små indkøbssedler eller derimod at vise frem foran forretningspartnere.