Som medlem af en sejlklub bør du kende til lov og regler om bøjer

Bøjer på vandet er på mange måder som skilte på vejen. Af den grund er det særligt relevant for dig, der færdes på vandet i forbindelse med en sejlklub, at være skarp på at have styr på gældende regler og lovgivning. På dette punkt er det altid relevant at hanke op i hinanden og gensidigt engagere sig i reglernes teori og praksis.

 

De bøjer, du benytter, skal være lovpligtige

Lovpligtige bøjer er en essentiel del af farvandsafmærkning, som skal sørge for at dirigere trafik og forskellige former for aktivitet på havet. Fordi bøjer er så vigtige, er det også klart, at der hører en række lovmæssige krav med til dem. Sørg derfor altid for at benytte lovpligtige bøjer i følgende kategorier, og sørg for at være orienteret om at navigere iblandt dem:

 

  • Dagmærker, der fungerer til orientering i løbet af dagen
  • Lysbøjer, som primært anvendes om natten
  • Fortøjningsbøjer til brug ved agter fortøjning
  • Flydebøjer som kan bruges til en række formål, herunder opdrift til Y-bomme

 

Du kan være en del af sikker sejlads

Vil du gerne bidrage positivt til trafik og færdsel på havet, kan du med fordel sørge for at du og din sejlklub er godt orienteret på området. Sømærker er med til at sikre sejladssikkerheden, og der er ikke nogen vej udenom at være på forkant med disse.

 

Bøjer benyttes i søfartsbranchen vidt og bredt, og der findes ikke aktiviteter på vand, der ikke bør have fokus på bøjer og deres funktion. Er du i tvivl, kan også din branche for hjælp til alt det med bøjer. Tag for eksempel kontakt til et erfarent firma, der hjælper alt fra lystbådehavne til anden form for fritidsmæssig sejlsport.

 

Heldigvis er det ikke svært at finde ud af regler og korrekt brug af bøjer – så kom blot i gang.