Hvordan får man udarbejdet en tilstandsrapport?

Skal du have lavet en tilstandsrapport? En tilstandsrapport er en meget god ide at få anskaffet sig, hvis man er i gang med at videresælge sit hus til en anden – eller hvis man er en køber, der er ved at anskaffe sig et hus! Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd om hvordan du får udarbejdet en sådan tilstandsrapport, samt hvilken pris du kan forvente at skulle give for sådan en rapport.

Altid få en ekspert til at udfylde din tilstandsrapport

Det er altid en god ide at prioritere, at ens tilstandsrapport bliver udfyldt af en professionel, der samtidig har forstand på at udfylde sådanne rapporter. Blot fordi nogen af håndværker betyder det ikke nødvendigvis, at de har forstand på at udfylde sådanne rapporter. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer, at personen, der laver din rapport, har erfaring med at gøre dette punkt

Når du får din tilstandsrapport udfyldt af en professionel, er du helt sikker på at den også bliver lavet rigtigt. En tilstandsrapport er utroligt vigtigt og kan skabe større tillid mellem køber og sælger. Det er derfor også meget vigtigt, at du prioriterer denne og sørger for, at den bliver lavet helt korrekt.

Hvis sælgeren senere hen finder ud af at tilstandsrapporten ikke blev korrekt udfyldt – muligvis fordi at den der udfyldte den ikke var erfaringen med at gøre det – kan det hurtigt skabe større problemer. Og i værste tilfælde kan det ende med at sælgeren ikke længere vil købe dit hus.

Hvor meget koster en tilstandsrapport?

Du kan finde eksempler på en tilstandsrapport pris ved at kigge lidt på nettet og de forskellige hjemmesider af firmaer, som tilbyder at lave denne service for dig. Det er ofte ikke så svært at finde frem til sådanne hjemmesider.

Dette er et godt sted at starte, hvis du vil danne dig et godt overblik over hvor dyr sådan en tilstandsrapport er samt hvilke muligheder du har. Men lad dig endelig ikke stoppe her!

Det kan godt betale sig at ringe nogle af disse firmaer op og høre ad, om man muligvis kan forhandle lidt om prisen. Ofte kan dette sagtens lade sig gøre, og alt hvad det kræver er en smule mod og øvelse med at forhandle om priser.

Hvis du ikke har så meget erfaring med forhandlinger om priser, så er det bare med at komme i gang. Det er en nyttig færdighed at have, og man skal jo starte et sted!