Klargøring af udendørsarealer

Foråret er kommet, og det er derfor tid til at klargøre udendørs arealerne. Måske skal der vejgrus på gårdspladsen. Måske skal der trimmes i buskene, eller lægges en ny terrasse. Uanset årsagen, kan det være en god idé, at finde havehandskerne frem og tage arbejdstøjet på, så dine udendørs arealer kan blive sommerklar. 

Indkørslen trænger til en kærlig hånd

Måske er du en af dem, som har en grusbelagt indkørsel. Måske har du endda en hel vej, som leder op til din gårdsplads. I så fald, kan du have brug for, at få lagt en ny omgang vejgrus, for at fylde hullerne, der er opstået over vinteren, så bilen ikke får unødvendige skræmmer. Her har sandshoppen gjort det meget nemt for dig, som skal fylde vejgrus på. Alt du skal gøre er, at danne dig et overblik over, hvor mange kvadratmeter din gårdsplads og/eller grusvej er, og hvor meget vejgrus du vil have på. Så kan du sætte målene ind i deres beregner, så de kan hjælpe dig med at købe den rigtige mængde vejgrus. Du kan tilmed vælge din præference for levering – om gruset skal leveret med gran, i en big bag eller bare læsses af bagenden af en lastbil. 

Terrassen er blevet ujævn

Har du problemer med, at din terrasse gennem tiden er blevet ujævn? Måske har den tidlige belægning ikke været rigtig, eller også er din fliseterrasse bare mæt af dage. I hvert fald skal terrassen ligges om, og til det kan du finde hjælp her. 

Først fjerner du alle de gamle fliser nænsomt. De kan nemlig godt bruges et andet sted, hvis de ikke er gået i stykker. Du kan forære dem væk, eller måske tjene en lille skilling på dem. Herefter fjerner du al den gamle sand, indtil du kommer ned til et stabilt jordunderlag. Det næste du skal gøre er, at anskaffe dig noget nyt flisesand, som du jævner ud og stamper godt ned. Her kan du med fordel bruge en maskine designet til formålet. Når underlaget er jævnt og solidt, kan du frit ligge din nye terrasse.

Få ryddet ud i haven

Haver har godt af, at blive trimmet i bund, i ny og næ. Dette kan du med fordel gøre i efteråret, men man kan også godt nå det i foråret. Beskær buske og planter nede ved stammen, så du kan fremprovokere ny og stærk vækst samt nye skud. 

Det er også meget nemmere for resten af årets havearbejde, hvis du allerede nu kommer godt i bund med ukrudtet. På den måde kan du nemmere se, når alt begynder at skyde, hvad der er dine planter og hvad der er uønsket ukrudt.