Komplekse elinstallationer skal udføres af professionelle

Hvorfor skal du bruge en autoriseret el installatør? Spørgsmålet er lidt fjollet, for det ligger i ordet ”autoriseret”, at installatøren må udføre opgaver, som ikke er lægmænd forundt. Du skal bruge en autoriseret elinstallatør, når du vil have nye elinstallation opsat i din bolig, når du skal have arbejde lavet på gruppetavlen, eller når du skal montere ekstra stikkontakter. For at nævne nogle eksempler.

Her kan du blive klogere på autoriserede elinstallatører og elinstallationer, du må lave selv.

 

Hvad er elinstallatørers faglige baggrund?

Autoriserede elinstallatører skal have en erhvervsakademiuddannelse som elinstallatør, hvilket kræver 2 års studier. Her lærer de at varetage drift af stærkstrømsteknik – altså systemer med farligt høj spænding og strømstyrke. Efter uddannelsen søger de om autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen, og de skal tage en autorisationsprøve for at bevise deres værd. Herefter får de (måske) autorisation.

 

Ikke alt arbejde med el kræver el installatør

Autoriseret el installatør hvorfor? Ja, det er jo så for ikke at udsætte dig selv for fare, lave noget juks eller komme på kant med loven. Ikke alt arbejde med el kræver imidlertid en autoriseret installatør, for simple ting som at skifte stikkontakter og at montere eller nedtage visse lamper må du faktisk godt gøre selv. Bedst bliver resultatet selvfølgelig, når at du har en professionel til at udføre jobbet.

 

Find hjælp i Aarhus til dine elinstallationer

Hvis nu du står i Aarhus, fx i en bydel som Risskov, og ønsker at få nye elinstallationer projekteret og ført ud i livet, kommer du ikke uden om at skulle finde en elinstallatør med autorisation. Ikke at du har noget incitament til at gøre det selv, for forkert håndtering af stærkstrøm kan være ekstremt farligt både øjeblikkeligt ved at give dig stød, men også over noget tid ved at starte brand i hjemmet.

Afstå ikke fra at finde en lokal elinstallatør, fx inde på Sikkerhedsstyrelsens au