Loftisolering med granulat for et effektivt resultat

Loftisolering med granulat for et effektivt resultat

Loftisolering med granulat er det isoleringsprodukt de fleste isoleringsvirksomheder anbefaler. Det har en høj isoleringsevne, da det kan blæse ud i alle hjørne, dække rundt om spær og isoleringsrør. Det er et lettere materiale at arbejde med, da det ikke skal skæres til og tilpasses loftets spær eller andre forhindringer.

Loftisolering med granulat

Alt afhængig af hvilken type isoleringsprodukt der benyttes, er granulat det materiale der oftest benyttes til loftisolering. Det er et produkt der kan blæses ud i et jævn og tykt lag, og det omslutter sig de omkringliggende rør, spær og andre installationer. Dette er ikke muligt i samme omfang med de andre isoleringsmaterialer der findes på markedet. Det drejer sig blandt andet om batts, plader eller rulle. Det betyder dog ikke at isoleringsevnen er dårligere ved brug af disse produkter, men arbejdsgangen er længere og mere besværlig.

Loftisolering granulat fås i forskellige isoleringsmateriale

Granulat kan fås i forskelligt isoleringsmateriale. Det fås blandt andet i stenuldsgranulat, glasuldsgranulat eller papiruldsgranulat. Det er forskelligt hvad isolerings virksomhederne anbefaler, det afhænger også af hustype og årgang. De forskellige granulater har hver deres fordele og ulemper, som du kan have for øje hvis du skal have efterisoleret loftet.

 

  • Stenuld har en høj brandsikkerhed. Det sikre at branden ikke spreder sig til andre bygninger, samt mindsker risikoen for at den spreder sig til resten af bygningen, hvori branden er opstået. Ved at branden er isoleret til et sted i bygningen, gør det nemmere for brandfolkene, at få kontrol over branden og få den slukket.

Stenuld er endvidere fugtafvisende og et utrolig let materiale at arbejde med. Det gør stenulden nemmere at arbejde med, men også at flytte rundt på.

 

  • Papiruld mindsker mus og andre skadedyr i at opholde sig på loftet, da det er papiruldet er tilsat nogle forskellige stoffer. Disse stoffer sikrer at isoleringen ikke rådner eller brænder let. 

Det har en lyddæmpende effekt, hvilket er en fordel. Det klør ikke hvis det er nødvendigt at flytte på. Papiruld godt at efterisolere ældre huse med, da de som regel ikke har dampspærrer. Papiruld er ikke så brandhæmmende, som nogle af de andre produkter på markedet. Ilden kan ulme i isoleringen, hvilket ikke er godt.

 

  • Glasuld er et let materiale og er derfor billigere at efterisolere med når man kommer op på de 200 mm eller derover. Det klør eller støver ikke, hvis der flyttes på isoleringen. Glasuld er mere brandhæmmende end papirulden