Sådan bliver luften i storbyen mere ren

Det er ikke nogen hemmelighed, at det til tider kan føles som om, at man bevæger sig igennem en tyk os af alverdens ting og sager, når man går rundt i en storby. Her rammes man af diverse lugte og dufte blandt andet fra folk omkring en, men også fra butikkerne, bilerne, fabrikkerne og alt mulig andet.

Ikke muligt med en frisk indånding

Det er alt sammen noget, der kan skabe et noget turbulent forhold til det at gå en tur i byen, idet det kan føles som om, at man ikke kan trække noget frisk luft. Hver gang man tager en dyb indånding, indeholder denne nemlig ikke blot luft, men også alt mulig andet – og ofte er dette andet noget med en kemisk karakter.

Flere vælger den landlige idyl

Det er uheldigt, idet det kan betyde, at der er flere, der vælger de større byer fra, således de får sig den friske luft, der er at finde for eksempel på landet, hvor det nærmere er naturen og naturligheden i sig selv, der strømmer ind i næsebordene ved hver enkel vejrtrækning.

Luften er fyldt med kemi

Dog kan man gøre lidt forskellige ting for at sikre, at kemien i luften nedsættes i de større byer. For det første skal man tænke over de ting, der brændes af for eksempel på fabrikker, og ofte vælges det også at disse placeres uden for byen, netop så de ikke er til gene.

Undgå parfumerede produkter

Dernæst bør man være opmærksom på at undgå de cremer, vaskemiddel, sæber og andet, som har en stærk lugt af parfume. Har man flere forskellige af disse på, på samme tid, kan det nemlig hurtigt komme til at virke for overvældende – også for en selv. Og så er det bestemt heller ikke sundt for huden.

Udnyt planternes egenskaber

Det kan også være en fordel at fylde centrum med naturen. Det kan man for eksempel gøre med træer og blomster, der er med til at skabe en mere ren luft. Flere planter har til hensigt at rense luften, og valgte man disse med omhu, ville der således blive skabt et langt mere behageligt miljø i enhver pulserende storby.

Luk dørene

Butikker, forretninger, cafeer og restauranter bør holde deres døre lukkede, når de har mulighed for det, således at den lækre duft af en saftig bøf ikke blandes sammen med ostehandlernes dunst. Begge dele i sig selv er lækre, men blandes de sammen, kan det føre til, at man skynder sig bort.

Forbyd rygning

I centrum af byerne burde der også være en regel i forhold til for eksempel cigaretter. Disse forurener nemlig også luften markant, hvilket for eksempel en e-cigaret med et batteri også kan være med til at hindre. Her er der påfyldt væsker og aromaer med skønne dufte, og derfor er den grimme og til tider også meget indelukkede lugt bort.

At slippe for cigaretterne er også sundere for både rygere og dem, som påvirkes af røgen ude i bybilledet.