Sådan renser du dine udendørsfliser

Fliser er flotte, men de kan med tiden blive beskidte og få alger og flisepest. Du har garanteret prøvet at få bugt med dine fliser uden held. Der er heldigvis nogle forskellige metoder til at få alt skidt og snavs af dine fliser. Hvis du er angrebet af både alger og flisepest på samme tid, kan du let og hurtigt få det væk med en fliserenser. Køb fliserenser her og spar en masse tid og anstrengelse.

Fliser angrebet af alger

Alger kan være træls, når de sidder på fliserne. De er grønbrune, glatte og er svære at få af fliserne. Du kan oftest finde alger på dine fliser ved steder med skygge det meste af dagen. For at få bugt med alger kan du gøre følgende tiltag:

  • Tid og gåpåmod: Dette er den mest miljøvenlige måde, dog tager det en del tid, og man skal have tålmodighed. Ved at feje fliserne ofte kan du skrabe alle alger og alt mos af dine fliser.

  • Kemikalier: Det er mere sundhedsskadeligt, men er til gengæld meget hurtigere. Algefjernere får algerne til at løsne sig fra dine fliser, og du kan herefter vaske dem væk uden besvær.

  • Brug af en højtryksspuler: En højtryksspuler har så stor en kraft, at den kan få algerne af fliserne. Ulempen er, at strålen er så kraftig, at den kan skrabe det øverste lag beton af flisen og gøre flisen mere modtagelig overfor alger og snavs.

Fliser angrebet af flisepest

Flisepest kommer til syne på dine fliser i form af hvide og grå pletter. Flisepest kan både leve i skygge og sol, og kan derfor ikke sammenlignes med algerne. Du kan få flisepest væk fra dine fliser ved at ligge et lag fliserens eller noget brun sæbe på dine fliser og efter noget tid børste det af. Fliserens virker dog mere effektivt end brun sæbe.