Styrk emnet, uden dets vægt bliver for høj – brug kulfibre

Kulfibre har utrolig styrke og en forholdsvis lav vægt, hvilket gør dette til et attraktivt materiale i de situationer, hvor du ikke er nødt til fx at bruge stål. Af den årsag bliver materialet flittigt brugt i alt fra biler til flyvemaskiner og skibe, og selvfølgelig er der også et marked for diverse accessoires lavet af kulfibre, hvor forbrugere efterspørger slidstyrke og slagfasthed. Laver du produkter med kulfiber?

Kulfibre kan du få på forskellige former

Ønsker du at producere lette emner med høj styrke, så de kan tåle lidt af hvert, uden at deres vægt gør dem møjsommelige at arbejde med, så bør du gå på jagt efter kulfiber i form af kulfibermåtter. Du kan købe disse måtter (og også kulfiberstrømper og -tape) i flere længder og mønstre, som du kan klippe i for at få noget med de dimensioner, du ønsker. Men hvilke mønstre kan du så fx finde?

Ønsker du kulfiber med afstivende virkning?

Du kan fx overveje unidirektionelle kulfibermåtter, der udover selvfølgelig at byde ind med styrken, du ønsker af kulfibre, grundet sin sammensætning også har en afstivende virkning. Ikke at emner fremstillet med disse måtter bliver fuldkommen rigide, for lidt fleksibilitet vil der altid være, når du arbejder med tekstiler, men slutproduktet får en fast tekstur, der fint støtter op om bløde tekstiler.

Giv de blødere tekstiler lidt forstærkning

Et andet mønster finder du i de biaxiale måtter, der fungerer fint sammen med mere konventionelle tekstiler i fx biler, hvor der er ønske om at tilføje styrke til overflader, der ellers ville være for bløde og eftergivende. Det biaxiale mønster sørger for en ligelig fordeling af slagfastheden. Hvis du måtte være i tvivl om, hvad der er det rette inden for kulfibre at vælge til dit produkt, så hør en forhandler.