Vestens medicin møder østens akupunktur hos Ken Matsu i Århus

akupunktur århus

Hos Akupunktur Klinik Århus får du virkelig en oplevelse af, hvordan det bedste fra Østen møder det bedste fra Vesten og til sammen giver en større viden og erfaring. Indehaveren Ken Matsu har mange års erfaring som både kinesisk læge og akupunktør og repræsenterer dermed Kinas mange tusinde år gamle behandlingstradition. Som repræsentant for den vestlige lægevidenskab er Ken Matsus hustru Zang Yung. Hun er uddannet læge og har taget en Ph.d. ved Aarhus Universitet. Til sammen er de et utrolig kompetent par, der via deres forskellige tilgange til helbredelse tilbyder et langt bredere spektrum af behandlingstilbud end du normalt kan forvente hos en akupunktør.

En gammel og efterprøvet behandling

Den traditionelle kinesiske medicin er en meget gammel og efterprøvet behandlingsform. Den har været praktiseret i flere tusinde år og akupunktur er en væsentlig del af denne behandlingsform. Det er kun i Vesten, at den kinesiske naturmedicin og lægekundskab bliver betragtet som alternativ behandling. For kinesiske læger er naturmedicin og akupunktur en obligatorisk del af deres medicinuddannelse. En stor fordel ved den traditionelle kinesiske medicin er, at der både ses gode resultater og næsten ingen bivirkninger sammenlignet med behandlingsformerne i den vestlige medicinske tilgang.

Ubalancen skal genoprettes

Den kinesiske tilgang til medicinsk behandling er meget anderledes end den vestlige tilgang. Kinesisk naturmedicin og akupunktur bygger på en teori om, at sygdom i kroppen eller sindet skyldes, at der er en ubalance i den energi, der løber i vores krop. Den energi kaldes på kinesisk for Qi. Skal et menneske heldbredes, skal der oprettes balance i kroppens energisystem. Det kan gøres ved at placere meget tynde nåle i nogle bestemte punkter kaldet akupunkturpunkter. Påvirkningen af punkterne kan få nogle sygdomme til helt eller delvist at forsvinde. Nålene hjælper simpelthen kroppen med at genskabe harmoni i Qi – vores kropsenergi.

Grundig diagnosticering af problemet

Når du møder i akupunkturklinikken i Aarhus, vil du altid få en helt individuel behandling. Behandlingen starter med en diagnosticering, hvor der spørges grundigt ind til dit problem, dine symptomer, og hvordan de har udviklet sig. Din generelle helbredstilstand undersøges, og hvis behandleren mener det er nødvendigt, vil blodtryk, hjerte og lunger blive undersøgt. Ud over det vil der også blive foretaget en undersøgelse af din puls og din tunge. Indenfor traditionel kinesisk medicin er det en vigtig del af diagnosticeringen at kigge på tungen og mærke på pulsen. Analysen af tunge og puls tilsammen viser nemlig noget om, hvordan vores sind har det. Derfor er det en vigtig undersøgelse, når behandleren skal fastslå den specifikke årsag til ubalancerne i kroppen. Hver del af kroppen – både organer og lemmer – har et område på tungen og i pulsen. På den måde kan man se på tungen og mærke på pulsen, når der er ubalance et sted i kroppen.

Nålenes placering

For at oprette balancen i kropsenergien placeres akupunkturnålene i de punkter på kroppen, der er tilknyttet det sted med ubalance. Nålenes manipulation får kroppen til selv at genoprette balancen, så energien igen kan strømme frit. Ved en behandling med akupunktur vil nålene typisk skulle sidde i akupunkturpunkterne et sted mellem 20 og 30 minutter. Efter behandlingen med akupunkturnålene, kan der afsluttes med en efterbehandling i form af for eksempel øreakupunktur, siatsumassage, naturmedicin eller vakuumsug. Det kommer helt an på, hvilken ubalance, der er tale om.

Professionelle behandlere

Akupunktur Klinik Århus er en moderne klinik, der holder til i nyistandsatte lokaler. Du møder altid professionalisme og kan være vis på, at du er i de tryggeste hænder, når du skal have akupunktur eller en anden type af de behandlinger klinikken tilbyder.